Seriestart för damerna

Efter att ha missat avancemang till division 4 två år i rad tar nu IFK Malmös damlag sats mot en ny säsong och det är inget snack om att i år ska man ta sig upp.

– Det är våga vinna eller försvinna som gäller för oss i år. Med den spelglädjen vi har och med hänsyn till hur spelet har utvecklats under försäsongen ska vi klara det, poängterar Ann Malmström, ordförande i IFK Malmös damsektion.

Försäsongen har varit hyfsad ur resultatmässig synvinkel. Två vinster, två knappa förluster och en oavgjord är facit. Spelet har dock utvecklats enormt trots de många skadorna och sjukdomarna som har drabbat laget.

– Vi har medvetet nästan uteslutande mött lag från högre divisioner för att få bättre matchträning, vilket har gett resultat genom ett bättre spel från vår sida. Nu gäller det bara att allt klaffar i serien, säger tränaren Christian Påhlsson.

Inför seriestarten på lördag mot Skabersjö IF 2 dras man fortfarande med en del problem. Inger Larsson var visserligen tillbaka på onsdagens träning, men en stor del av nyförvärven kan inte vara med. Malin Tufvesson har åkt på en sträckning, Malin Holk är sjuk och Marie Sjöholm har drabbats av en än så länge okänd skada. Som om inte detta var nog har Sofia Jönsson fått halsfluss igen.

– Detta är lite oroande, men vi hoppas att alla kan vara med till nästa match, menar Christian.

Christian Påhlsson som i vintras tog över efter Jan Håkan Lundgren har gjort stora förändringar i spelet. Man har bytt ut markeringsspel mot zonspel, vilket redan har visat sig göra nytta.

– Tjejerna har fått ett helt annat självförtroende med den nye tränaren. Det är en helt annan strategi på träningarna och många har lyft sig, säger Ann.

Serie: Division 5 Sydvästra
Tränare: Christian Påhlsson (ny)
Nyförvärv: Malin Holk(Håkanstorp/Klågerup), Malin Tufvesson (BK Vången), Maria Svensson (Tuve IF), Marie Sjöholm (Håkanstorps BK)
Förluster: Linda Persson (slutar), Madelené Ahlgren (Husie IF), Veronica Andersson (slutar)