"Inför bortamatchen mot Enköping"

Stor framgång för IFK i premiäromgången mot starka Öster. Vi ligger på fjärde plats och det är bara 29 omgångar kvar. Vi var nog många som i slutminuterna mindes förra årets baklängesmål i slutminuterna. Nu hängde grabbarna kvar i motivationen till slutsignalen. Att laget drog sig bakåt efter straffmålet var nog inte medvetet.

Det ser lovande ut inför Enköping, ett lag som säkert har väldigt mycket motivation Jag såg på deras hemsida att hela nio spelare i truppen är spelare från de egna ungdomsleden. Det är oerhört imponerande. Det tyder på en stark klubbkänsla och därmed en stor motivation. Den 9 juni 2001 spelade vi oavgjort 1-1 i Enköping sedan Magnus Eriksson kvitterat i andra halvlek.

Att följa alla matcherna i Superettan och få sakkunniga kommentarer från de olika matcherna är inte så lätt. Finns det någon tidning som behandlar Superettan med matchkommentarer från alla matcher, som analyserar serien och tippar nästa omgång?

SDS har, trots Åke Stolts positiva yttrande efter matchen mot Öster, inte skrivit om alla övriga matcher i Superettan. Nog trodde vi att det skulle bli mycket Superettan i SDS nu när Åtvidaberg klättrat upp men det var knappt att jag ens hittade resultatet från Åtvidabergs vinstmatch över Brage.

Superettan kan bli väl så spännande som Allsvenskan. Premiärmatchen på Malmö Stadion var spelmässigt inte bättre eller mer spännande än premiärmatchen på Malmö IP snarare tvärtom. Den stora skillnaden var att på Malmö Stadion fanns det ungefär 16.000 åskådare medan det på Malmö IP endast var 1000 åskådare.

Massmedia, SVT, TV4, Viasat, Aftonbladet, Expressen KvP, SDS, Sveriges Radio m.fl., har under månader förberett den allsvenska premiären. Uppbackningen har varit formidabel och har medfört mycket stor publik på de flesta allsvenska arenorna.

Superettan har det varit tyst om. Att spelskillnaden inte är så våldsamt stor har både Landskrona BoIS och Kalmar FF visat i sina matcher. BoIS ställer upp med i princip samma lag som i Superettan.

Vi hoppas att Metro skall bli en motpol och skriva mycket om Superettan men Metro är trots allt en mycket lokal tidning i Malmö. Man kommer förhoppningsvis att skriva om IFK Malmö men kan väl knappast bevaka de övriga sju arenorna runt om i Sverige.

Skulle inte någon TV-kanal kunna engagera sig i Superettan och någon dagstidning. SDS borde ha plats och råd att följa Superettan i sin helhet.

Inom SDS läsområde finns väl följande lag: IFK, TFF, Ängelholm, Mjällby och Öster.

I allsvenskan finns MFF, HIF, BoIS och KFF.

Vad säger Skånskan och Kvällsposten , de tidningar som väl läses mest i Skåne efter SDS?

Om nu inte massmedia tycker att Superettan är något intressant gäller det för oss att visa massmedia att det finns ett gult lag i Malmö som spelar underhållande fotboll på en gemytlig intim arena med närkontakt till spelet och spelarna, gott kaffe, välgrillade korvar och mycket annat.

Det hänger på Patrik och på Tommy det hänger på Jonas och hans trupp, det hänger på supportrarna, ledarna och övriga ansvariga utan att vara nämnda vid namn att vi lyckas med vårt spel och våra resultat så att massmedia får upp ögonen och publiken får veta vad som pågår på Malmö IP.

Nu är det Enköping som väntar. Lycka till där uppe, en seger skulle bädda för något mycket roligt hemma mot Assyriska. Men inga gula kort och absolut inget rött kort! Minns hur det gick för Norrköping i helgen.

Den flygande holländaren är värd ett besök på Stadsteatern. Musiken och sången är wunderbar (för de som inte behärska det tyska språket är betydelsen underbar), scenen är annorlunda.

Det går bussar till Bokskogen och vitsipporna, men det finns även cykelbanor till Torup.

På bio visar man HOT DOG ett förstlingsverk av en ung lovande Malmötjej, Alex..

Har du hittat kalendern på hemsidan? Där finns alla matcher i alla åldersgrupper. Har du tid så besök någon ungdomsmatch och träffa framtidens spelare i A-laget.

Matchen i Enköping på lördag liksom alla andra matcher kan du följa direkt via Svenska Fotbollförbundets hemsida: www.svenskfotboll.se. Klicka dig in på Superettans sida och in på spelprogramssidan. Väl där väljer du vilken match du vill följa och inne på matchsidan klickar du på live.