Seriestart för U-laget

BK Olympic står för motståndet i IFK Malmös utvecklingslags första tävlingsmatch mot seniormotstånd. Trots att de flesta bara är andraårsjuniorer deltager man i den högsta reservlagsserien, division 1 Skåne.

– Jag tycker att det nya upplägget hos IFK med ett B, U och J-lag fungerar bra. Den här organisationen är mycket bra för att få fram talanger till klubben, kommenterar IFK Malmös U-lagstränare Bertil Henriksson och fortsätter:

– Vi har ett ungt lag så målet blir inte att försöka vinna serien. Målet är däremot att spelarna ska fortsätta utvecklas och det är viktigt att de fortsätter göra det hos oss.

Många spelare har redan varit med om att få känna på hetluften i A-laget och fler lär det bli.

– Det är extra bra att de har fått gjort det, eftersom de utvecklas oerhört mycket då. Vårt dåliga träningsmotstånd är ju inte särskilt inspirerande för spelarna.

Daniel Karjalainen har ryggproblem och hans medverkan på söndag är osäker. Gergin Yilmaz, ny från Kulladals FF är inte spelklar förrän måndag.

Andrei Moticeac, Blerti Kadriu och Jakob Bergstrand har blivit uttagna i Malmös stadslag som ska möta Helsingborgs stadslag i samband med matchen mellan Helsingborgs IF och Malmö FF den 7/5 på Olympia.

Serie: Reserv Division 1 Skåne
Tränare: Bertil Henriksson (andra säsongen)
Nyförvärv: Blerti Kadriu (Malmö FF), Gergin Yilmaz (Kulladals FF)
Förluster: