Stärkt självförtroende för IFK

Efter en besvärlig försäsong kantad av skador visade IFK Malmö i premiären att man blir att räkna med även i år genom att vinna över Östers IF med 2-1. Nu väntar Enköpings SK, ett lag som i premiären besegrade nykomlingarna Ängelholms FF med 1-0, målet inslaget på övertid.

– Det var otroligt skönt att vinna mot Öster och det behövdes verkligen för att stärka spelarnas självförtroende inför fortsättningen av serien. Mot Enköping förväntar vi oss en tuff match och de får räknas som favoriter eftersom de har hemmaplan, poängterar IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

– Båda lagen vann som sagt senast, vilket ger utrymme för en mycket bra match. Jag såg Malmös premiär mot Öster och de spelade ungefär som Ängelholm, säger Enköpings SK:s tränare Peter Lenell.

Det enda skillnaden i IFK Malmö jämfört med matchen mot Öster är att den offensiva spelaren på mittfältet bytas ut. Marcus Nilsson får stiga åt sidan för Patrik Larsson. Platsen var tänkt för Jörgen Svensson, men han är förhindrad av att vara med på grund av sjukdomsfall i familjen.

– Patrik har sett väldigt bra ut på sistone. Han är användbar i många positioner och det ska bli intressant att se honom i den rollen. Tidigare i år har han spelat vänsterback (mot Växjö Norra) och innermittfältare. Visserligen är han inte lika offensiv som Jörgen, men han har ett vasst skott och är en bra huvudspelare, menar Patrik

Bland Enköpings nyförvärv märks Jonny Rödlund, men man har tappat mycket rutin i form av Goran Jevtic, Thomas Andersson och Zoran Petrovic. Något som Enköping hade oerhörda problem med i fjol var anfallsspelet. Det har man dock kommit underfund med nu och man har två snabba djupledsstarka anfallare i Olle Kullinger och Nichlas Norell.

Jens Gustafson som mot Ängelholm spelade vänsteryttermittfältare skadade sig i baksidan av låret på torsdagsträningen. Ett test på lördagen avgör om det blir Martin Andersson eller Peter Berggren som ersätter.


ENKÖPINGS SK (4-4-2)

1. Henrik Johansson

17. Robert Sjösten
3. Marco da Silva
4. Fredrik Ulmstedt
7. Anders Ulmstedt

14. Benny Olsen
11. Johan Johansson
24. Jonny Rödlund
18. Martin Andersson/5. Peter Berggren

10. Olle Kullinger
9. Nichlas Norell

Avbytare

6. Magnus Reuterwall
18. Martin Andersson/5. Peter Berggren
2. Patric Feltendahl
12. Patrik Sundström
20. Tomas Andersson (målvakt)


IFK MALMÖ (4-5-1)

20. Kenneth Mattsson

13. Anders Jemail
15. Mats Wejsfelt
5. Baskim Sopi
17. Glenn Holgersson

8. Bobby Kociski
2. Jonas Danielsson
6. Eric Fischbein
7. Roger Nilsson
11. Patrik Larsson

10. Magnus Eriksson

Avbytare

4. Fredrik Jönsson
16. Jens Nordström
12. Jimmi Olsson
18. Marcus Nilsson
1. Mattias Filipanics (målvakt)