IFK Malmö gjorde en rakt igenom ganska svag insats när man förlorade bortapremiären i Superettan som Enköpings SK fullt rättvist vann med 2-0.

– Vi pratade innan matchen om att komma underfund med Enköpings djupledsbollar. Enköping spelade snabbt framåt och hade ett mycket aktivt djupledsspel, vilket också syns i statistiken, konstaterar IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

– I den första halvleken gjorde vi en mycket bra match och borde gjort många fler mål än det vi gjorde. Vi bjuder däremot in Malmö i andra och en stund såg det mycket oroväckande ut, säger Enköpings SK:s tränare Peter Lenell.

Enköping visade upp ett mycket bra och finessrikt spel i den första halvleken. Man lät inte heller IFK Malmö komma särskilt långt in på sin egen planhalva. Blev det någon gång tendens till farlighet fanns hela tiden backarna och styrde undan. Nio minuter in i matchen nickar ESK:s Marco da Silva strax över från nära håll. Man fortsatte att trycka på främst genom ett vägvinnande djupledsspel mellan anfallarna Nichlas Norell och Olle Kullinger.

IFK-målvakten Kenneth Mattsson gör en jätteräddning efter 15 minuter då han med en benparad förhindrar Olle Kullinger att helt solo göra 1-0. Efter 32 minuter slår Jonny Rödlund på ett skott som går strax över. Ledningsmålet kom också ganska snart. Olle Kullinger vinner en boll och skickar vidare till nyförvärvet Jonny Rödlund som presenterar sig genom att skjuta in bollen bakom en chanslös IFK-målvakt. Enda IFK-chansen i den första halvleken var en nick strax över av Patrik Larsson.

– Vi var väldigt svaga i djupleds- och i passningsspelet. Men jag får trots allt vara nöjd med försvarsspelet. Våra ytterbackar ställde ofta Enköpings anfallare offside och vi var väldigt hungriga på deras hörnor, menar Patrik och fortsätter:

– För övrigt måste vi snabbare in i straffområdet, väl där måste våra anfallare reagera kvickare. Vi är för slarviga och gör det enkelt för deras backlinje.

Den andra halvleken såg betydligt bättre ut ur IFK-synvinkel. Man ägde mycket boll, men man hade oerhört svårt sista tredjedelen. Det enda man skapade var ett skott på halvvolley från Patrik Larsson, vilket också var nära att bli kvitteringen. Sista minuterna gjorde man ett desperat försök att flytta upp Baskim Sopi för att få till ett kvitteringsmål, men mitt i IFK-pressen kom istället 2-0. Olle Kullinger lyfter upp en boll till Nichlas Norell som helt fri inte har några problem med att slå in bollen bakom Kenneth Mattsson.

Enköping toppar tills vidare serien med full pott och 3-0 i målskillnad. Olle Kullinger har varit inblandad i alla tre målen.

– Otroligt skönt att leda serien. Jag är dock inte nöjd med vårt uppträdande i den andra halvleken. Våra backar missar för många bollar, vilket gör att vi kommer för långt ner på vår egen planhalva, säger Enköpingstränaren Peter Lenell.

– Olle Kullinger är en klippa. Anledningen till att han ligger bakom alla våra mål hittills är att han är duktig på att utmana och att vända bort folk.

Närmast väntar Assyriska för IFK Malmö. Ett lag som man hade oerhörda problem med i fjol och förlorade båda matcher. Enköping får ta sig an Åtvidabergs FF.

Hometeam: ENKÖPINGS SK
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-5-1
Scorehalf: 1-0
Scorefull: 2-0
Arena: Enavallens IP
Crowd: 1632
Referee: Miro Ukalovic, Hisings Kärra, Tomas Åberg, Örebro, Mathias Klasenius, Örebro
Goal: 1-0 (42) Jonny Rödlund, 2-0 (89) Nichlas Norell
Homewarning: Fredrik Ulmstedt, Nichlas Norell, Olle Kullinger
Home sent of: –
Homempv: Benny Olsen
Awaympv: Baskim Sopi
Hometeam Squad: Henrik Johansson

Robert Sjösten
Marco da Silva
Fredrik Ulmstedt
Anders Ulmstedt

Benny Olsen
Johan Johansson
Jonny Rödlund
Martin Andersson

Olle Kullinger
Nichlas Norell
Hometeam Sub: Peter Berggren (Martin Andersson 55)
Magnus Reuterwall
Patric Feltendahl
Patrik Sundström
Tomas Andersson
Awayteam Squad: Kenneth Mattsson

Anders Jemail
Mats Wejsfelt
Baskim Sopi
Glenn Holgersson

Bobby Kociski
Jonas Danielsson
Eric Fischbein
Roger Nilsson
Patrik Larsson

Magnus Eriksson
Awayteam Sub: Jens Nordström (Roger Nilsson 59)
Marcus Nilsson (Magnus Eriksson 74)
Fredrik Jönsson
Jimmi Olsson
Mattias Filipanics (målvakt)