Nana fyramålsskytt för P16

IFK Malmös P16-lag besegrade Oxie IF med 4-2 efter fyra mål av Nana Piesie.

– Oxie faller på eget grepp. De startar upp i ett ursinnigt tempo som omöjligt går att hålla en hel match, kommenterar IFK Malmös P16-tränare Johnny Kristensson.

Annars var det Oxie som började matchen klart bäst och man ägde matchen totalt inledningsvis. Det fabulösa tempot gjorde att man kunde vinna första och andrabollarna samt alla närkamperna.

Trots detta kan Nana Piesie göra 1-0 på en djupledslöpning efter en kvart. Två minuter senare kvitterar Oxie på straff. Ungefär 25 minuter in på den första halvleken tog sig IFK tillbaka in i matchen.

Andra halvleken förändrades matchbilden totalt. IFK tog över och skapade massor av målchanser. 2-1 efter 55 minuter av Nana Piesie var en kopia av det första målet.

Nana gör en djupledslöpning efter 58 minuter och slår bollen mellan benen på målvakten fram till 3-1. 4-1 i den 70:e minuten var mycket snyggt. En bra slagen hörna av Ahmed Abed el Karim hamnar hos Nana som med en halv bicykleta sätter bollen rätt upp i nättaket. Oxies reduceringsmål kom med tre minuter kvar efter slarv i IFK-försvaret.

– Vi borde gjort en tre-fyra mål till på de chanserna vi skapade. Samtidigt är premiären avklarad nu med allt vad det innebär av nervositet, konstaterar Johnny.

IFK Malmö – Oxie IF 4-2 (1-1)

Arena: Malmö Stadion, plan 2
Domare: Jesper Persson, Malmö, Mohammed Culum, Malmö, Daniel Erdeljan, Arlöv
Mål: 1-0 (15) Nana Piesie, 2-1 (55) Nana Piesie, 3-1 (58) Nana Piesie, 4-1 (70) Nana Piesie
Varningar:

IFK MALMÖ (4-4-2)

Adnan Zukancic

Himan Shaker
Besnik Liazani
Richard Adamczyk
Haris Xhemajli

Zoran Jovanovic
Fatos Queriqi
Firat Sahan
Nick Herzberg

Nana Piesie
Azeem Razwan

Avbytare

Dennie Carlén (Azeem Razwan 20)
Ahmed Abed el Karim (Firat Sahan 60)
Carlos Quros (Nick Herzberg 70)