Skadedrabbat IFK mot Västerås

Olyckorna hopar sig för IFK Malmö. Mittfältaren Roger Nilssons knäskada var precis så allvarlig som IFK Malmös tränare Patrik Johansson befarade.

– När Rogge undersöktes i veckan visade det sig att korsbandet var av. Eftersom han tidigare har haft problem med korsbandet kan det dröja länge innan han kan vara tillbaka i laget, säger Patrik.

Under söndagens hemmamatch mot Assyriska fick såväl Magnus Eriksson som Bobby Kociski lämna planen skadade. Skadorna är så pass allvarliga att ingen av dem kan delta i söndagens match borta mot Västerås SK.

– I Magnus Erikssons fall handlar det om en bristning i ett fäste högt uppe i låret och Bobby har drabbats av en muskelbristning, förklarar Patrik Johansson.

Inte heller Jens Nordström har kunnat gå för fullt under träningen i veckan.

Lägg därtill att Fredrik Jönsson i veckan fick en rejäl smäll i B-lagsmatchen mot Trelleborgs FF.

På plussidan finns emellertid två utropstecken:

Martin Alm, som blev ljumskskadad i höstavslutningen av Superettan, går nu för fullt på träningen och det samma gäller Jimmi Olsson som även han dragits med en skada sedan förra säsongen.

– Båda är med stora steg på väg tillbaka men saknar förstås matchtempo och den rätta "timingen", förklarar Patrik Johansson.

IFK väljer den här gången att byta buss mot flyg för att ta sig till Västerås.

-Rent spelmässigt gjorde vi en bra match senast mot Assyriska. Att Jörgen Svensson är tillbaka i anfallet betyder mycket, säger Patrik.

IFK MALMÖ (4-4-2)

20. Kenneth Mattsson

13. Anders Jemail
5. Baskim Sopi
15. Mats Wejsfelt
17. Glenn Holgersson

14. Johan Åkesson
2. Jonas Danielsson
6. Eric Fischbein
11. Patrik Larsson

9. Jörgen Svensson
18. Marcus Nilsson.

Avbytare

3. Marcus Winqvist
12. Jimmi Olsson
19. Martin Alm
21. Wissam Barjawi
24. Mattias Filipanics (målvakt)