Seger trots dålig andra halvlek av P16

IFK Malmös P16-lag kom igen efter storförlusten mot Trelleborgs FF och besegrade Åkarps IF med 6-5.

– Vi spelar med ytterst små marginaler och försöker ställa motståndarna offside. Det är väldigt dumt för motståndarna får många mål på det sättet, varav fyra idag, kommenterar IFK Malmös P16-tränare Johnny Kristensson.

IFK Malmö började mycket bra i den första halvleken och man gjorde det ena målet efter det andra. Halvtidsledningen med 4-2 kunde dock varit några mål större med tanke på chanserna som skapades.

– Ungefär 5-6 målchanser missade vi på grund av att vi försökte göra snygga mål istället för att få till ordentliga avslut.

Den andra halvleken tappade IFK sitt eget spel och spelade mycket odisciplinerat. IFK gjorde dock både 5-2 och 6-2 lite turligt innan Åkarp började upphämtningen. Med fyra minuter kvar var ställningen 6-5 till IFK och en kvittering var inte långt borta.

– Vi tappade hela vårt spel på grund av dålig inställning, vilket givetvis inte är acceptabelt.

Matko Scapec-Kukina gjorde comeback i IFK efter sin kortvariga sejour i Malmö FF och visade att han kommer att tillföra laget mycket.

– Han kommer bli mycket nyttig för laget. I måndags var han med i Skånelaget som besegrade danskarnas motsvarighet med 3-2 i Köpenhamn.

IFK Malmö – Åkarps IF 6-5 (4-2)

Arena: Malmö Stadion, plan 7
Domare: Najdo Bozinoski, Malmö, Tommy Thell, Malmö, Boro Micanovic, Arlöv
Mål: 1-0 (9) Zoran Jovanovic, 2-0 (14) Azeem Razwan, 3-0 (24) Nana Piesie, 4-1 (35) Zoran Jovanovic, 5-2 (60) Nana Piesie, 6-2 (65) Azeem Razwan
Varningar: Matko Scapec-Kukina, Richard Adamczyk (IFK)
Utvisningar: Zoran Jovanovic (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Adnan Zukancic

Himan Shaker
Tobias Kristensson
Richard Adamczyk
Haris Xhemajli

Matko Scapec-Kukina
Fatos Queriqi
Zoran Jovanovic
Nick Herzberg

Azeem Razwan
Nana Piesie

Avbytare

Besnik Liazani (Fatos Queriqi 50)