Onödig poängförlust för juniorlaget

IFK Malmös juniorlag gjorde en mycket stark insats och borde vunnit matchen mot serieledarna Anderslövs BoIK. Matchen slutade dock oavgjort, 1-1, sedan Anderslöv kvitterat med två minuter kvar.

– Jag lider verkligen med killarna, de var förtjänta av att vinna. Vi rullade bollen bra i blåsten och var det klart bästa laget, kommenterar IFK Malmös J-lagstränare Rachid Zaryouch.

Efter en mållös första halvlek tog IFK Malmö ledningen i den 65:e minuten efter ett bra anfall. Jonas Pantelidis slår ett inlägg till Mokhlos Almaliki som vänder bort några försvarare och säkert sätter bollen i mål. I den 88:e minuten kommer dock den snöpliga kvitteringen.

– Anderslöv får en frispark som slås vidare till en spelare som brutalt knuffar undan vår målvakt och slår in bollen. Domaren ser inte det hela och godkänner målet.

Resultatet var inte på något sätt rättvist. Det var IFK som stod för spelet och i princip alla målchanser. Anderslöv kunde bara räkna till en målchans förutom målet.

– Vi hade bra kontroll och det kändes tryggt, eftersom de i princip inte skapade någonting. Resultatet känns helt klart som en förlust.

Anderslövs BoIK – IFK Malmö 1-1 (0-0)

Arena: Anderslövs IP
Domare: Glenn Larsson, Malmö, Goran Kocoski, Trelleborg, Andreas Gullbrandsson, Oxie
Mål: 0-1 (65) Mokhlos Almaliki
Varningar: Arber Alijaj, Rashid Resk (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Andreas Engler-Ludviksson

Lirim Osmani
Mohammed Faour
Mattias Andersson
Samphan Promsri-Målgren

Shaban Sadiku
Rashid Resk
Arber Alijaj
Enis Turkovic

Mokhlos Almaliki
Hassan Fakhro

Avbytare

Jonas Pantelidis (Shaban Sadiku 39)
Nima Modyr (Enis Turkovic (86)
Mario Vargas

* Shaban Sadiku byttes in igen i den 60:e minuten och Hassan Fakhro fick utgå.