Härlig gul vecka

Först 2-1 borta i Superettan mot topptippade Västerås SK, sedan härliga 3-1 borta mot det tidigare "röda skynket" Assyriska.

– Det skulle sitta fint med en trippel, säger IFK Malmös tränare Patrik Johansson inför söndagens hemmamatch mot Gefle i Superettan.

Det är något av "upp till bevis" för Patriks manskap.

Visserligen blev det IFK-seger med 1-0 i Superettans premiär mot Öster.

Men ärligt talat hade Patrik inte mycket att yvas över vad gäller anfallsspelet i den matchen eftersom IFK mest fick försvara sig mot ett spelmässigt sett överlägset Öster.

I den senaste hemmamatchen mot Assyriska skapade IFK Malmö en hel del målchanser men förlorade med 0-1 efter en straff IFK-anhängarna helst vill glömma.

I söndags var det ett nederlagstippat IFK som åkte till Västerås för match mot VSK.

Då gav Patrik Johanssons grabbar svar på tal.

Trots en mardrömsstart med 0-1 i inledningen lyckades IFK Malmö vända till seger med 2-1 sedan Johan Åkesson slagit till två gånger om.

I torsdags bar det så i väg till Södertälje för match mot Assyriska i Svenska Cupen. IFK ställde upp med ett till stora delar ommöblerat försvar men vann med solklara 3-1. En seger som av matchbilden att döma skulle varit större än så.

Nu väljer Patrik Johansson att satsa på exakt samma manskap från start som besegrade Västerås SK. Det betyder jämfört med cupmatchen att Baskim Sopi och Glenn Holgersson går in i laget, att Kenneth Mattsson är tillbaka i målet och att Jonas Danielsson på nytt återfinns på mittfältet.

– Gefle var bra förra säsongen och ska enligt vad jag vet vara ännu vassare i år. Killarna vill visa sin hemmapublik att vi faktiskt kan kombinera effektivitet med rolig och konstruktiv fotboll, påpekar Patrik.

Skadeläget:

Roger Nilsson långtidsskadad (korsband), Marcus Winqvist (befarad korsbandsskada, läkarundersöks måndag nästa vecka), Bobby Kociski (igång med träning igen). Martin Alm, Jimmi Olsson helt återställda liksom Magnus Eriksson som nu börjar på bänken.

IFK MALMÖ (4-4-2)

20. Kenneth Mattsson

13. Anders Jemail
5. Baskim Sopi
15. Mats Wejsfelt
17. Glenn Holgersson

14. Johan Åkesson
2. Jonas Danielsson
6. Eric Fischbein
11. Patrik Larsson

9. Jörgen Svensson
18. Marcus Nilsson.

Avbytare *

4. Fredrik Jönsson
10. Magnus Eriksson
12. Jimmi Olsson
16. Jens Nordström
19. Martin Alm
24. Mattias Filipanics (målvakt)

* Fem av dessa sex spelare tas ut, bestäms först under uppvärmningen