Rapport från P11

Mats Borg, tränare för IFK Malmös P11 rapporterar om lagets deltagande i Mini Cup i Falkenberg.

Med 13 förväntansfulla ungdomar stack vi iväg vid niotiden på fredagsmorgonen i en minibuss och en personbil. Efter bra stuvning i bilarna fick vi plats med allt. Första matchen var klockan 14:00 mot Karlstads BK och matchen slutade 1-3 (1-1). Det var lite nervöst spel från båda håll, men hade vi gjort mål på våra klara målchanser hade vi vunnit enkelt.

Andra matchen var sedan klockan 16:00 mot Öja FF, vi laddade, ändrade om lite, men trots klart spelövertag även denna match låg vi under i halvtid med 0-2! Men sedan uppstod den berömda ketchup-flaska-effekten. På de sista tio minuterna gjorde vi fyra mål fram till slutresultatet 4-2 i vår favör. En vild glädjedans utbröt och det var slut för dagen. Vi somnade inte förrän vid 12-tiden på kvällen. Mycket snack och många hade svårt att somna.

11/5 klockan 08:00 skulle vi möta BK Häcken 1. De hade vunnit bägge sina matcher i gruppen och matchen slutade 2-3 (0-1). En jämn match där motståndarna drog längsta strået. Vi blev seedade 28 och fick då möta Falkenbergs FF 1 klockan 13:00. Vi var överlägsna och vann klart med 5-1.

Det var hett och många var trötta, då är det bra med en bred trupp och det hade vi. Klockan 14:30 var det dags igen mot Helsingborgs Södra. Efter lite energidryck var vi redo igen och gjorde en mycket bra match, men tyvärr, det blev 0-1. Deras målvakt gjorde ett flertal högklassiga räddningar och blev ordentligt hyllad efter matchen. Han räddade dem och deras mål var ett självmål från vår sida.

På kvällen åkte vi och badade på Klitterbadet. Det var kul och avsvalkande i värmen. Senare åkte vi till idrottsplatsen och käkade hamburgare. Tillbaka till skolan ungefär 21:30.

Vi har inte haft något "flyt" i cupen och det fortsatte så hela tiden. Dagen efter blev det D-slutspel mot Råå i kvartsfinal. Resultatet blev 1-2 efter golden goal. God natt!

Bästa spelare genomgående i IFK var Walid Shams och Jihad Sakhnini. Sammanlagt sex matcher, två vinster och fyra förluster.

Text: Mats Borg