Nytt hopp för "Rogge"!

Trots att bara fem omgångar är spelade av årets Superetta har ödet lagt krokben för flera av de gula lirarna. Men medan korsbandsopererade Marcus Winqvist hoppar omkring på kryckor har hoppet plötsligt tänts för hans olycksbror, Roger Nilsson.

– Läkarna konstaterade visserligen snabbt att det rörde sig om en korsbandsskada. Men de har valt att avvakta operation eftersom det finns visst hopp om att skadan kan läkas ändå, säger Roger Nilsson till ifkmalmo.com.

På torsdagskvällen var han optimistisk.
– Jag har redan kommit i gång med träningen igen.
– Och jag kan springa och cykla utan att få ont. Visserligen deltar jag inte i spelövningar, men det känns faktiskt bra när jag själv står och roar mig med bollen, berättar Rogge.

Den 6 juni ska Roger på återbesök till läkaren.
– Då avgörs det om jag behöver opereras eller inte.
– I allra bästa fall kan jag köra för fullt redan om en månad!

Patrik Larsson testade sitt skadade knä på torsdagen men tog det lugnt efter en kortare löprunda. Han har fortfarande alltför ont i sitt högra knä för att kunna ta i ordentligt.
– Jag får nog vänta ett par dagar till innan jag kan köra ordentligt, säger "Larre".

På måndag, annandag pingst, åker IFK Malmö till Göteborg för att möta seriefavoriten Häcken. IFK-tränaren Patrik Johansson tar ut truppen efter träningen på lördag.