Synden över för P16?

IFK Malmös P16 vann över Helsingborgs IF med 3-1 efter en väl genomförd match.

– Förhoppningsvis är trenden bruten med att vi tappar i andra halvlek. Mot HIF höll vi samma klass hela matchen, förutom en tiominutersperiod i andra halvlek, kommenterar IFK Malmös P16-tränare Johnny Kristensson.

Innan matchen hade IFK Malmö fått två tunga avbräck genom skador på de två mittbackarna Tobias Kristensson och Richard Adamczyk. Det i kombination med andra skador tvingade IFK-tränaren att kalla in fem spelare från P15-laget.

– Tobias skadade sig i baksidan av låret i onsdags och Richard stukade foten i förra helgens turnering i Hässleholm, säger Johnny.

"Di gule" ägde mycket boll, men chansmässigt var det jämt stora delar av matchen. IFK Malmö tog också ledningen genom Firat Sahan som sätter en straff efter nio minuter. En snabb omställning från försvar till anfall med tre tillslag av HIF avslutas med en kvittering till 1-1 efter tjugo minuter. Tio minuter senare gick IFK:s Enis Bakilja på en djupledslöpning där han lobbar bollen på halvvolley över målvakten fram till 2-1.

– Jag tycker att vi hade större spel än HIF och var vassare i avsluten.

HIF hade en bra period i början av andra, medan IFK inte alls kunde visa upp sitt fina spel från den första halvleken. Detta var dock bara kortvarigt och när IFK:s Dennie Carlén kom in efter 65 minuter avgjordes matchen. Dennie får bollen högt uppe på vänsterkanten, driver förbi en försvarare och avslutar med att göra 3-1.

IFK Malmö – Helsingborgs IF 3-1 (2-1)

Arena: Malmö Stadion, plan 7
Domare: Johnny Babic, Malmö, Lars-Gunnar Henricsson, Malmö, Andreas Gullbrandsson, Oxie
Mål: 1-0 (9) Firat Sahan (straff), 2-1 (30) Enis Bakilja, 3-1 (65) Dennie Carlén
Varningar: Edgardo Menjivar (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Adnan Zukancic

Himan Shaker
Ali Jasim
Besnik Liazani
Nick Holk

Hajriz Maloki
Fatos Queriqi
Firat Sahan
Edgardo Menjivar

Nana Piesie
Ahmed Abdul-Rahim

Avbytare

Enis Bakilja (Nana Piesie 9)
Azeem Razwan (Enis Bakilja 60)
Dennie Carlén (Edgardo Menjivar 65)