IFK möter Djurgården i cupen

IFK Malmö-Djurgårdens IF – smaka på den läckra karamellen, njut och se fram emot en riktig högtidsstund på Malmö idrottsplats den 27 juni.

Efter två raka bortamatcher fick IFK Malmö äntligen en hemmamatch i svenska cupen. Även om det fanns ett eller annat lag som låg snäppet högre på den gula önskelistan än just Djurgården var det en nöjd IFK Malmö-tränare, Patrik Johansson, som på fredagen tog del av lottningen.

– Drömmatchen var förstås den mot Malmö FF. Men dom kan vi väl möta i nästa omgång, säger Patrik optimistiskt.

Djurgården är ett lag som är välkryddat av allsvenska profiler.

19-årige Kim Källström är en av landets hetaste profiler. Många hade hoppats få se honom redan i den svenska VM-truppen, men landslagsmeriterade Källström försvann den här gången i den sista gallringen.

– Det är en av landets fräckaste och roligaste spelare att titta på, tycker Patrik.

Vid sidan om sig har Kim Källström en annan av landets mest njutbara bollartister: Stefan Rehn. Stefan, som var med om att vinna VM-brons 1994, är en viktig kugge i dagens Djurgården som enligt många spelar en fotboll som är en av allsvenskans mest underhållande.

En annan Djurgårdare som har en framträdande roll är VM-målvakten Andreas Isaksson. Just det faktum att ex-Trelleborgaren är med i VM-truppen kan innebära att cupmatchen kan komma att flyttas fram om det går riktigt bra för Sverige i Fjärran Östern.

I Djurgården finns även den tidigare allsvenske skyttekungen Christer Mattiasson och en anann bolltrollare, "Lollo" Chanko.

Vad har då IFK Malmö att sätta emot det här laget?

– Jag är fullständigt övertygad om att vi kommer att kunna ge Djurgården en rejäl match. Dels är det en inspirerande uppgift och dels har IFK Malmö de senaste åren spelat som bäst när motståndet har varit som tuffast och matcherna som viktigast, förklarar Patrik Johanson.

– Ser man på förra säsongen gjorde vi ruggigt bra matcher mot såväl Kalmar FF som Landskrona Bois.

– Vi vann till exempel i Landskrona. Är faktiskt tveksam om Landskrona förlorat hemma sedan dess, säger Patrik.

Dessutom gjorde IFK Malmö ett riktigt bra genrep inför Superettan mot AIK även om 1-0-ledningen förbyttes till en 1-2-förlust under slutminuterna.

Att IFK Malmö fick hemmamatch var viktigt.

– Inte minst eftersom det är hemmalagen som får behålla alla publikintäkter, konstaterar IFK Malmös Bosse Cronqvist.