Säker vinst mot Malmö Södra

IFK Malmö tog sin femte raka seger när man besegrade Malmö Södra DFF med 4-1 i strålande solsken ute på Gullviksborgs IP. Man fortsätter därmed toppa serien med full pott och den imponerande målskillnaden 31-6.

Endast tre minuter in på matchen gjorde Susanne "Lisa" Carlsson 0-1 efter ett fint väggspel med Inger Larsson. IFK spelade också boll, till skillnad från Södra som mest slog den ifrån sig. IFK-målvakten Sofia Svensson gör en kanonräddning och slår i väg bollen ut till försvaret som tyvärr inte kan rensa. Södra fångar upp bollen och kvitteringen är ett faktum efter tolv minuter.

Tio minuter före halvtidsvilan tog IFK på nytt ledningen när Karin Caesar slår ett skott från mittplan fram till Susanne Carlsson som avslutar med att göra sitt andra mål för dagen.

I halvtidsvilan fick IFK Malmö tydliga instruktioner av tränaren Christian Påhlsson om att man ska spela sitt eget spel och inte falla in i motståndarnas.

Strax efter halvtid ökade IFK på ledningen genom Inger Larsson. Jenny Malmström fastställde sedan slutresultatet i den 66:e minuten genom att sätta 4-1 med ett skott från högerkanten.

Malmö Södra DFF – IFK Malmö 1-4 (1-2)

Arena: Gullviksborgs IP
Domare: Vedat Jumerovski, Malmö
Mål: 0-1 (3) Susanne Carlsson, 1-2 (35) Susanne Carlsson, 1-3 (50) Inger Larsson, 1-4 (66) Jenny Malmström