Seriesegern i hamn för P15

IFK Malmös P15 vann Skåneserien grupp B2 sedan man i sista matchen besegrat Kirsebergs IF med 5-0. Trots att det återstår två matcher för tvåan IFK Trelleborg är ledningen ointaglig. Seriesegern innebär att "di gule" till hösten får spela i A-gruppen.

– Det är oerhört skönt att vi höll vår målsättning som var att vinna serien. Hela laget har fungerat mycket bra under våren och killarna är verkligen värda att få möta bättre motstånd till hösten, kommenterade IFK Malmös lagledare Thomas Leijon.

Efter en mindre bra första halvlek som antagligen var säsongens sämsta från IFK:s sida tog man över i den andra halvleken. 1-0 efter 53 minuter var vägvisande för efter det började målen rulla in, samtidigt som man spelade bra. Enis Bakija blev tvåmålsskytt, bl.a. nickade han in en bra slagen hörna av Paul Havn.

– Vi gjorde en bra match i dag trots det ihållande regnet i den första halvleken. Nu blir målsättningen att komma bland de fyra bästa i A-gruppen som innebär kvalifikation till Pojkallsvenskan.

IFK Malmö – Kirsebergs IF 5-0 (0-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 7
Domare: Daniel Erdeljan, Arlöv
Mål: 1-0 (53) Enis Bakija, 2-0 (66) Daniel Jovanovic, 3-0 (70) Paul Havn, 4-0 (75) Enis Bakija, 5-0 (78) Edgardo Menjivar
Varningar: Ahmed Tamim (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Nezir Mehmeti

Juan-José Cruz
Ali Jasim
Nick Holk
Migjen Shaqiri

Daniel Jovanovic
Hajriz Maloki
Edgardo Menjivar
Blerim Mullici

Enis Bakija
Yassine Soumah

Avbytare

Ahmed Tamim
Carl Holm
Paul Havn
Rashad Rasho