Mållöst derby

Det var bäddat för fotbollsfest på Gamla IP när Trelleborgs FF gästade hemmalaget IFK Malmö. Båda lagets tränare sa innan matchen att det troligtvis kommer bli en match med "typisk derbykaraktär".

Och visst hade de rätt i sina profetior. Matchinledningen präglades av ställningskrig och ett fysiskt spel som bara anstår ett derby. Men det var IFK Malmö som i alla fall försökte komma framåt. Efter en fin kontring av IFK i 37:e minuten tog Pål Lundin, Trelleborgs målvakt, med händerna utanför straffområdet. Detta resulterade så klart i ett rött kort. Den blott 19-årige Fredrik Persson fick hoppa in i Lundins ställe och han fick det hett om öronen direkt. På den efterföljande frisparken fick Patrik Larsson en kanonträff, tyvärr för hemmalagets del tog bollen klockrent i ribban.

Detta var startsignalen för en kraftig IFK- press de avslutande tio minuterna. Både reslige mittbacken Baskim Sopi och Jimmi Olsson hade fina chanser att ge "di gule" en ledning i halvtid men den rätta skärpan saknades i avslutningarna.

– Jag tycker vi gör en bra första halvlek, vi håller ihop laget bra och håller ett relativt högt passningstempo men vi klarar inte att omsätta chanserna i mål, sa IFK Malmös tränare Patrik Johansson

Den andra halvleken började precis som den första trevande. I och för sig hade både Patrik Larsson och Johan Åkesson vars ett bra skott på mål men Trelleborgs inhoppande målvakt Fredrik Persson kunde rädda utan problem.

Desto större problem ställdes han inför när IFK Malmös ex Trelleborgare Jörgen Svensson kom hel fri. Svensson försökte prickskjuta till vänster om målvakten men även denna attack rann ut i sanden efter en mycket fin räddning av Persson.

Det tog TFF 83 minuter att skapa sin första och egentligen enda riktigt heta målchans. Christian Andersson stod helt omarkerad i den vänstra delen av straffområdet och fick gott om tid att ladda och sikta in sig men skotten gick en bra bit över.

IFK Malmö skulle få ytterligare en chans att avgöra matchen. I den 90:e minuten fick Marcus Nilson ett jätteläge men Fredrik Persson räddade sitt lag ännu en gång.

– Jag är mycket nöjd med att vi får med oss en poäng härifrån idag. I första halvlek slår vi bara långbollar och är alltför stillastående. Även om vi rycker upp oss i andra halvlek så får vi vara mycket nöjda med den poäng vi fick idag, sa en nöjd Alf Westerberg, tränare för Trelleborgs FF.

Om nu Alf Westerberg var nöjd så var Patrik Johansson desto mindre nöjd.

– Historien upprepar sig. Vi har 17 avslut totalt varav tio på mål men inte ett enda i mål. Vår ineffektivitet är en klar brist. Men Trelleborg behöver inte skämmas för poängen, de spelade ett bra försvarsspel som gjorde det svårt för oss.

Förvisso var resultatet, sett till matchbilden, en besvikelse. Desto roligare är då att Roger Nilsson äntligen gjorde comeback efter sin korsbandsskada. Roger Nilsson ersatte Patrik Larsson i den 80:e minuten och såg pigg ut när han kom in.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: TRELLEBORGS FF
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 0-0
Scorefull: 0-0
Arena: Malmö IP
Crowd: 1810
Referee: Lars Kratz, Rättvik, Mirce Popovski, Göteborg, Mikael Alfredsson, Falkenberg
Goal: –
Homewarning: Jimmi Olsson, Martin Alm
Home sent of: –
Homempv: Baskim Sopi
Awaympv: Fredrik Persson
Hometeam Squad: Kenneth Mattsson

Anders Jemail
Martin Alm
Baskim Sopi
Mats Wejsfelt

Johan Åkesson
Jimmi Olsson
Eric Fischbein
Patrik Larsson

Jörgen Svensson
Magnus Eriksson
Hometeam Sub: Marcus Nilsson (Magnus Eriksson 73)
Roger Nilsson (Patrik Larsson 81)
Fredrik Jönsson
Wissam Barjawi
Mattias Filipanics (målvakt)
Awayteam Squad: Pål Lundin

Mattias Kronvall
Thomas Magnusson
Peter Abelsson
Michael Nilsson

Jens Sloth
Johan Laursen
Jonas Nilsson
Patrik Svensson

Greger Andrijevski
Kristian Haynes
Awayteam Sub: Fredrik Persson (målvakt, Patrik Svensson 37)
Christian Andersson (Greger Andrijevski 63)
Ola Larsson (Kristian Haynes 75)
Jörgen Eriksson
Wellington Andersson