Statusrapport inför matchen mot Djurgården

I morgon, torsdag, är det dags för en gul utmaning utöver det vanliga. Allsvenska seriefyran Djurgårdens IF besöker Gamla IP för match i Svenska cupen.

– Vi har inte skrapat ihop så mycket i poängväg under de senaste fyra matcherna. Dessutom har vi matchat hårt medan Djurgården fått ladda i lugn och ro under pågående VM. Så det är väl ingen som pekar ut oss som favoriter precis, säger IFK-tränaren Patrik Johansson med ett leende.

Det handlar med andra ord om en stentuff uppgift – men samtidigt om en härlig utmaning.

– Sett till det stora hela har vi faktiskt spelat som bäst när vi mött de bästa lagen. Detta då frånsett matchen i söndags borta mot Frölunda.

– Smällen där uppe svider, påpekar Patrik. Alla lirarna försökte visserligen till hundra procent, men ytterst få kom i närheten av sitt max.

Trots fyra raka matcher utan IFK-seger gör han inte några större förändringar i laget.

Om Djurgården vet Patrik precis vad han behöver.

– Det är ett lag som kombinerar ungdomlig entusiasm med en enorm rutin och styrka.

– I Andreas Isaksson har dom allsvenskans bäste målvakt. Sedan har dom ett mittfält med lirare som ofta är en njutning att se på för publiken. Ta killar som Stefan Rehn och Kim Källström, det finns inte många svenska lag som kan matcha det paret när de äri stöten.

– Framåt har man Stefan Bärlin, Christer Mattiasson och Louay Chanko. Tre otroligt duktiga anfallare.

Ska IFK Malmö leva vidare i cupen krävs ännu hårdare arbete och större effektivitet än under den senaste tiden.

– Det som går snabbt i Superettan går ännu fortare i allsvenskan. Det gäller att vi är på hugget från början till slut om vi ska kunna ge dom en match.

IFK Malmös lag:

Kenneth Mattsson

Anders Jemail
Baskim Sopi
Martin Alm
Glenn Holgersson

Johan Åkesson
Jimmi Olsson
Eric Fischbein
Patrik Larsson

Jörgen Svensson
Magnus Eriksson

Avbytare:

Mats Wejsfelt
Roger Nilsson
Wissam Barjawi
Fredrik Jönsson
Mattias Filipanics

IFK Malmö tvingas fortfarande klara sig utan Jonas Danielsson, Bobby Kociski och Jens Nordström som ännu inte är helt återställda. Jonas och Bobby gjorde på tisdagen löptest och klarade detta så bra att båda kan börja fotbollsträna nästa vecka. Jens Nordström har en liten bit kvar innan han är i gång på nytt.