Inga sura miner hos "di gule"

Fem raka tävlingsmatcher utan seger – det skulle kunna betyda sura miner, uselt självförtroende och en nypa irritation. Men IFK Malmös tränare Patrik Johansson vägrar hänga läpp.

– I en så lång och jämn serie som Superettan kommer alla lag förr eller senare att få svackor. Förhoppningsvis ska vi kunna ta oss upp ur vår redan på söndag mot Ängelholm.

Det handlar således på nytt om ett Skånederby hemma på Gamla IP. Förra gången det handlade om Skånederby var det Trelleborgs FF som kom på besök och spelade 0-0. Det är också den senaste poängen IFK Malmö tagit i Superettan.

Den så härligt gula andraplatsen i Superettan har hastigt men mindre lustigt ändrats till en plats på nedre halvan då IFK Malmö i dag parkerar på nionde plats.

– Men vi är inte ensamma om att ha gått in i en svacka. Titta på Enköping och Häcken som då låg i topp tillsammans med oss. De lagen har liksom vi haft uppförsbacke de senaste omgångarna.

Ängelholm ligger just nu på en snygg sjätteplats. Det handlar om en nykomling som snabbt vuxit in i Superettans kostym.

– De är väldigt tighta bakåt. Släpper inte till mycket och för oss gäller det att få hål på dom och göra första målet.

Patrik Johansson tar inte ut startelvan förrän på matchdagen.

– Jag har tagit ut en 17-mannnatrupp. En trupp som är identisk som den vi hade mot Djurgården med tillägget Marcus Nilsson.Marcus är nu helt återställd efter sin fotskada. Frågetecken finns dock för Magnus Eriksson som gick omkring med ett svullet knä under fredagen.

Vad gäller Jonas Danielsson och Bobby Kociski så kunde båda gå för fullt under fredagens träning. Jens Nordström kommer att kunna ge 100 procent nästa vecka och då är hela truppen med undantag av korsbandsskadade Marcus Winqvist i gång igen.

IFK Malmös trupp:

Kenneth Mattsson
Anders Jemail
Baskim Sopi
Martin Alm
Glenn Holgersson
Johan Åkesson
Jimmi Olsson
Eric Fischbein
Patrik Larsson
Jörgen Svensson
Magnus Eriksson
Mats Wejsfelt
Roger Nilsson
Wissam Barjawi
Fredrik Jönsson
Mattias Filipanics
Marcus Nilsson