Slapphänt försvar bjöd på segern

Det var ikväll dags för det andra skånederbyt på Malmö IP på nio dagar när nykomlingarna Ängelholms FF gästade IFK Malmö.

Första halvleken präglades av ett ganska så tempofattigt spel men målchanser saknades knappast.

Det tog endast fyra minuter för IFK Malmö att vaska fram matchens första riktigt farliga målchans. Magnus Eriksson ställdes helt fri med Roger Anderek, målvakt i Ängelholm, men Anderek gjorde en strålande räddning på Magnus Erikssons avslutning.

IFK fortsatte att ligga på och i den trettonde minuten fick man utdelning. Magnus Eriksson, som var duktig för dagen, tog vara på en studsande boll och drog till med en cykelspark som Ängelholms målvakt inte kunde rädda. Ett mål som säkerligen kommer kandidera till priset för årets mål i Superettan.

Två minuter senare var det dags för nästa stora målchans då Johan Åkesson drog till från straffområdets högra sida, skottet gick dock mycket tätt över. Minuten efter var Patrik Larsson ytterst nära att öka på hemmalagets ledning när han styrde en nick från Martin Alm i stolpen.

IFK Malmö fortsatte att pressa och skapade en hel del målchanser men trots det var det bortalaget som gjorde matchens nästa mål. Helt omarkerad framför mål kunde Anders Karlsson inte missa och satte därmed den viktiga kvitteringen för sitt lag.

IFK Malmö deppade dock inte ihop för det utan fortsatte med sitt offensiva spel. Detta gav utdelning i den 32:a minuten då Magnus Eriksson dök upp i den högra delen utav straffområdet och sköt distinkt upp bollen i målvaktens vänstra kryss.

Det målet verkade få IFK:s backlinje tro att halvleken var över, för endast fyra minuter efter det att IFK gjort 2-1 hittade Sandro Garcia en fristående Anders Karlsson i straffområdet som enkelt rullade in 2-2.

– I första halvlek tycker jag att vi spelar ett bra anfallsspel och skapar rätt många bra lägen. Defensivt å andra sidan var det mycket dåligt. Vi var alldeles för passiva och lät Ängelholm anfalla, sa Patrik Johansson, tränare för IFK Malmö.

Andra halvlek kunde ha startat roligare för hemmalaget. Eric Fischbein, som hittills hade varit mycket bra, drog på sig två gula kort inom loppet av bara 79 sekunder och tvingades lämmna planen.

– Den första utvisningen avgör matchen. Efter den tar vi över och skapar de flesta målchanserna, sa Ängelholms tränare Lars Jacobsson.

– Det första gula kortet är horribelt. Om man skulle blåsa för sådana situationer hela matchen skulle vi haft massor av utvisningar varje match. Det andra är inte mycket att säga om. Eric var lite väl tänd i den närkampen.

I den 62:a minuten fick Ängelholm en hörna. En hörna som slogs längs marken och nådde ända in till Stavros Papadopoulos som enkelt bredsidade in ledningsmålet för gästande Ängelholm.

Under den avslutande halvtimmen av matchen ägde IFK Malmö mycket boll, dock utan att skapa några riktigt heta chanser framför mål. Ängelholm höll undan och vann detta derby med 3-2.

Och som om inte det var illa nog. I den 90:e minuten drog Johan Åkesson på sig sitt andra gula kort och därmed blev även han utvisad.

Det innebär att IFK Malmö får klara sig utan två ordinarie mittfältare i matchen borta mot Brage den 9:e juli.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: ÄNGELHOLMS FF
Awayteam form: 4-3-3
Scorehalf: 2-2
Scorefull: 2-3
Arena: Malmö IP
Crowd: 777
Referee: Martin Hansson, Holmsjö, Joakim Flink, Karlskrona, Edvard Pruner, Värnamo
Goal: 1-0 (13) Magnus Eriksson, 1-1 (25) Anders Karlsson, 2-1 (32) Magnus Eriksson, 2-2 (35) Anders Karlsson, 2-3 (62) Stavros Papadopoulos
Homewarning: Eric Fischbein 2, Johan Åkesson 2, Baskim Sopi
Home sent of: Eric Fischbein, Johan Åkesson
Homempv: Magnus Eriksson
Awaympv: Stavros Papadopoulos
Hometeam Squad: Kenneth Mattsson

Anders Jemail
Baskim Sopi
Martin Alm
Glenn Holgersson

Johan Åkesson
Jimmi Olsson
Eric Fischbein
Patrik Larsson

Jörgen Svensson
Magnus Eriksson
Hometeam Sub: Marcus Nilsson (Patrik Larsson 58)
Mats Wejsfelt (Glenn Holgersson 79)
Fredrik Jönsson
Roger Nilsson
Mattias Filipanics (målvakt)
Awayteam Squad: Roger Anderek

Fredy Pedrotti
Stavros Papadopoulos
Marcus Jönsson
Markus Tilly

Sandro Garcia
Magnus Nilsson
Andreas Svensson

Björn Sjöberg
Anders Karlsson
Ingemar Olofsson
Awayteam Sub: David Ahlin (Magnus Nilsson 46)
Björn Hofvendahl (Ingemar Olofsson 71)
Mattias Eriksson (Sandro Garcia 82)
Alban Jusufi
Erik Olsson (målvakt)