Rutinerade nyförvärv till IFK

På fredagskvällen presenterade IFK Malmö två riktigt tunga nyförvärv. Ex-proffset Nikolaj Rasmussen och Mjällbys före detta spelmotor Pontus Andersson har båda ritat på för IFK Malmö.

– Jag har sett båda två och jag är fullständigt övertygad om att vi gjort två riktiga klipp, kommenterade IFK-tränaren Patrik Johansson.

28-årige Nikolaj Rasmussen har spelat över 150 matcher i den danska Superligan (AGF och Vejle) och har även två proffsår i Croatia Zagreb bakom sig. Där har han bland annat spelat mot Chelsea i Champions League.

Pontus Andersson lirade i Mjällby förra säsongen men valde att flytta söderut eftersom flickvännen studerar i Lund.

Under våren har båda spelat för Kalunborg i den danska andradivisionen och eftersom båda vid månadsskiftet blev "Bosman-fall" kostade övergångarna inte IFK Malmö en enda (dansk) krona.

– Vi har helt enkelt inte pengar till att gå ut och köpa etablerade spelare. Men eftersom den här affären var gratis tvekade vi inte en sekund, sa Bo Cronqvist i IFK Malmös styrelse.

Pontus Andersson var under många år en gigant på Mjällbys mittfält. "Ponne" hann med 249 matcher för Mjällby i den näst högsta serien.

– Eftersom jag ska börja studera i Malmö passar det här mig perfekt. Jag har fått många positiva omdömen om IFK Malmö och hoppas att jag ska kunna tillföra laget något, sa Pontus efter fredagens presskonferens.

Nikolaj Rasmussen är en offensiv mittfältare som även kan användas på topp.

– Jag studerar till polis i Köpenhamn och i och med Öresundsbron kommer jag att kunna fortsätta studierna samtidigt som jag kan fortsätta satsa på toppfotbollen, förklarade Nikolaj.

IFK Malmö var förstås inte ensamma om att ha fått korn på de här spelarna. När det gällde Pontus Andersson ryckte ett flertal klubbar i honom. Förutom IFK Malmö till exempel Trelleborgs FF och Bunkeflo IF.

– Men IFK Malmö känns helt rätt, förklarade Ponne.

Patrik Johansson var som sagt mycket belåten sedan affären gått i hamn.

– Vi har fått två rutinerade spelare som fortfarande har mycket kvar att ge. Båda är 28 år och just deras rutin kommer att höja vår standard avsevärt.