Inför matchen mot Brage

IFK Malmö tvingas stuva om rejält i laget inför tisdagens bortamatch i Superettan mot Brage. Inte nog med att såväl Johan Åkesson som Eric Fischbein är avstängda efter utvisningarna senast mot Ängelholm. Även mittbacken Martin Alm är borta från spel.

– När det gäller Martin är det nog tyvärr så att han kommer att tvingas vila i minst två månader, säger IFK-tränaren Patrik Johansson.

Martin drogs tidigare med en ljumskskada under flera månader som gjorde att han missade hela försäsongen och de första matcherna i Superettan. Nu har Martin slagit upp skadan på nytt.

– Vi kan bara avvakta och se samt hoppas på det bästa, säger Patrik.

Mats Wejsfelt ersätter Martin som mittback och eftersom två fjärdedelar av mittfältet av avstängt tvingas Patrik ändra även här.

– Marcus Nilsson går in till höger på mittfältet. Jonas Danielsson som nu är kvitt sin skada går in som central mittfältare i stället för Eric Fischbein.

Nyförvärven Pontus Andersson och Nikolaj Rasmussen är inte spelklara förrän till hemmamötet mot Brage den 21 juli. Nikolaj börjar träna på måndag, Pontus den 15 juli.

På bänken sätter Patrik den unge lovande anfallaren Gergin Yilmaz som kom till IFK från Kulladal den här säsongen.

– Han har gjort mycket bra i från sig i b-laget och varit rejält på hugget på träningarna. Han är värd den här chansen, tycker Patrik.

Tabelljumbon Brage har hittills bara vunnit en match i Superettan.

– Det är alltid tufft att möta ett lag som är i poängnöd. Å andra sidan har vi väl knappast skrämt någon med de resultat vi gjort den senaste månaden. Det handlar om två lag som kommer till spel med ett självförtroende som naggats i kanten och två lag som är i stort behov av en uppryckning.

IFK Malmö:

Kenneth Mattsson

Anders Jemail
Baskim Sopi
Mats Wejsfelt
Glenn Holgersson

Marcus Nilsson
Jonas Danielsson
Jimmi Olsson
Patrik Larsson

Magnus Eriksson
Jörgen Svensson

Avbytare:

Fredrik Jönsson
Jens Nordström
Wissam Barjawi
Gergin Yilmaz
Mattias Filipanics