Skadeeländet fortsätter för IFK Malmö

Förutom de långtidsskadade spelarna tvingas IFK att klara sig utan sin reslige mittback Baskim Sopi när laget på lördagen möter Åtvidaberg på Kopparvallen.

– Baskim är fortfarande rejält svullen vid ögat efter smällen mot Brage. Det gör att han inte vågar satsa för fullt i luftduellerna och därför låter vi Baskim vila, säger Patrik Johansson, IFK Malmös tränare.

Wissam Barjawi, som hoppade in mot Brage och gjorde sitt första mål i Superettan, får chansen från start. Det betyder att han bildar anfallspar med Magnus Eriksson och att Jörgen Svensson börjar på bänken.

– Wissam har varit grym på träningarna under de senaste matcherna. Han är överlägset den som gjort mest mål och han har verkligen gjort sig förtjänt av en chans, tycker Patrik.

– Jörgen Svensson har haft det lite tyngre. Han är själv besviken över att det inte lossnat målmässigt, han har höga krav på sig själv.

I IFK är Johan Åkesson och Eric Fischbein tillbaka i laget efter att ha varit avstängda senast.

– Det är två oerhört viktiga spelare och det känns skönt att kunna ha med dem igen nu när vi drabbats av så många skador.

Jonas Danielsson är som vi berättat tidigare i veckan borta resten av säsongen. Samma sak gäller Marcus Winqvist. Hur illa det är med mittbacken Martin Alm vet man ännu inte. Bobby Kociski har en bristning i baksidan av låret och Marcus Nilsson kan inte heller spela mot Åtvidaberg då han har smärtor i såväl höften som i en häl.

– Men jag tycker vi har ett mycket slagkraftigt lag mot Åtvidaberg. Vi får in några killar som har pigga ben och som är ruggigt spelsugna, säger Patrik. Baskim Sopis plats tas av Fredrik Jönsson.

Patrik Johansson såg Åtvidaberg i den senaste seriematchen då laget besegrade Ängelholm med 3-1.

– Åtvidaberg är ett fysiskt starkt lag. De är mycket farliga i luften vilket inte minst bevisas av att de gjorde alla sina tre mål på Ängelholm på nick.

Mot IFK får Åtvidaberg i alla fall klara sig utan två spelare som båda är avstängda: Imad Shadeh och Henric Karlsson.

IFK Malmö

Kenneth Mattsson

Anders Jemail
Fredrik Jönsson
Mats Wejsfelt
Glenn Holgersson

Johan Åkesson
Eric Fischbein
Jimmi Olsson
Patrik Larsson

Magnus Eriksson
Wissam Barjawi

Avbytare:

Jörgen Svensson
Jens Nordström
Roger Nilsson
Gergin Yilmaz
Mattias Filipanics (målvakt)