Inför nästa match…

Inför avslutningen av första halvan…läs Bertils senaste funderingar.

Det har blivit mycket fotboll i år. Vi hade hoppats på att World Cup och Allsvenskans uppehåll, skulle medföra ett uppsving för Superettan men så blev det inte. Vår publik är inte lättflirtad och vårt lag är som IFK förefaller att alltid ha varit, nämligen svårflirtade. Efter en toppmatch följer en plattmatch och vi går på pumpen mot lag som vi tycker att vi måste vinna över för att platsa på övre halvan där laget hör hemma. Skador och utvisningar har ställt till det för oss. Göran Åkerman, Bosse Cronqvist och Thorild Nilsson presenterade ett par nyförvärv som lovar mycket för resterande del av serien. Det skall bli spännande att se dem mot Brage om de nu platsar i startelvan direkt.

Hur har vi råd att skaffa nya spelare frågar sig journalister och andra. Som framgår av vad Göran m.fl. uppgav har dessa två spelare kommit till oss av skälet att vi finns i Malmö och spelar på en nivå som passar både Pontus och Nikolaj. De passar väl in i vårt koncept att spelarna skall ha sitt sociala centrum i Malmö eller dess direkta närhet. Som några kanske sett i KvP så är vår ekonomi inte stabil men vi kan väl säga att vi för närvarande har en ordnad "dålig" ekonomi men den ligger under en handlingsplan som skall ge resultat under året. Vi har skulder till både TFF och MFF, som KvP skriver men hanteringen sker i bästa samförstånd med både MFF och TFF.

Som ni har märkt har det kommit in ett nytt namn på hemsidan nämligen Mats Hansson, som har förstärkt vår mediagrupp. Mats Hansson, som har ett förflutet på Arbetets sportsidor arbetar ideellt för klubben. Mats skall ansvara för att tidningarna får all information om vad som händer i IFK Malmö särskilt när det gäller A-truppen. Hemsidan får genom Mediagruppen samma information om laget inför matcherna som går till massmedia. Mats kommer även beroende på tid att skriva matchreportage och hålla hemsidan a jour med Patrik Johanssons tankar inför och efter matcher.

Vår unge entusiast Michael Lindholm har inte försvunnit utan arbetar vidare med statistik och bilder kring A-lagets matcher samt samlar han material och information om reservlaget och alla ungdomslag och vårt suveräna damlag. Vi kommer säkert att få läsa många matchreportage från Michael i framtiden och det är Michael som skall presentera de ungdomar som är morgondagens elitspelare i IFK och andra storklubbar runt i Europa.

De fina bilderna från Bragematchen har vi fått från en fotograf Thomas Nyberg på Dalademokraten. Tidigare i år bjöd han på bilder från matchen cupen mot Krylbo. Tack för det. Vi hoppas kunna bjuda tillbaka med bilder från hemmamatchen.

I Borlänge var inte Patrik Johansson med utan det var Tommy som fick leda laget till ett mycket hedersamt resultat om man ser på statistiken.

Patrik var hemma med tanten och födde en gemensam liten flicka. Grattis Patrik med fru och dotter!

Bertil Leander