Viktig match för "di gule"

I tisdags blev IFK Malmös båda nyförvärv, Pontus Andersson och Nikolaj Rasmussen, spelklara för klubben. Men ingen av dem finns med i den trupp som IFK Malmös tränare Patrik Johansson tagit ut inför söndagens hemmamatch mot Brage.

– När det gäller Nikolaj Rasmussen så har han inte kunnat träna under veckan eftersom han är stationerad som polis under EU-toppmötet i Köpenhamn.

– Pontus har problem med ett ömmande knä. Visserligen kunde han gå för fullt under fredagens träning, men jag väljer att vänta tills han känner sig helt frisk, förklarar Patrik.

När lagen möttes uppe i Borlänge blev det 1-1 och delad poäng.

– I den matchen fick vi klara oss utan Johan Åkesson och Eric Fischbein som var avstängda. Dessutom tvingades vi byta tre spelare i tidiga skeden av matchen. Med tanke på det tycker jag att vi gjorde en bra insats.

Inför returmötet väljer Patrik att till tio elftedelar satsa på det lag som i lördags förlorade (0-1) borta mot Åtvidaberg.

– Baskim Sopi går in i laget på nytt och ersätter Fredrik Jönsson i backlinjen. I övrigt satsar jag på samma killar. Vi gjorde en fantastiskt fin andra halvlek mot Åtvidaberg och det känns som om vi är på rätt väg igen.

Wissam Barjawi får därmed på nytt chansen vid sidan av Magnus Eriksson i anfallet.

– Självklart är det här en mycket viktig match för oss. Vi har inte vunnit på sju matcher men jag hade varit mer orolig om vi inte skapat chanser.

Efter Brage-matchen gör serien ett uppehåll.

– Sedan kommer både Marcus Nilsson och Bobby Kociski att kunna träna för fullt igen samtidigt som Nikolaj Rasmussen och Pontus Andersson breddar truppen och ökar konkurrensen. Det känns bra, menar Patrik.

IFK Malmö

Kenneth Mattsson

Anders Jemail
Mats Wejsfelt
Baskim Sopi
Glenn Holgersson

Johan Åkesson
Eric Fischbein
Jimmi Olsson
Patrik Larsson

Magnus Eriksson
Wissam Barjawi

Avbytare

Jörgen Svensson
Jens Nordström
Roger Nilsson
Fredrik Jönsson
Mattias Filipanics (målvakt)