Gul förlust mot H43

Efter en mestadels förvirrad insats i första halvlek då försvarsspelet lyste med sin frånvaro och de tekniska felen duggade tätt (underläge i paus 9-19), ryckte IFK Malmö upp sig något i andra halvlek som man vann med 17-14. H43 vann sedan matchen med 33-26.

Tränaren Ion Vargalui satsade i stort sett konsekvent på 6-0 spel i försvaret, istället för det från förra säsongen framgångsrika 4-2 försvaret. Detta berodde i första hand på frånvaron av Daniel Thysell, samt att de nya kuggarna inte tränat 4-2 försvar i tillräcklig omfattning.

H43 spelarna var betydligt mer samspelta, men de hade heller inga nya spelare på de vitala positionerna. För IFK:s del kommer det bara att bli bättre och bättre dag för dag och förhoppningsvis se mycket bra ut när det är dags för seriestart i division 1-handbollen.

Det är ganska meningslöst att ge sig in på spelarkritik efter denna matchen, men lite extra tittade undertecknad på våra nyförvärv och här visade framförallt Paul Übelacker framfötterna, men även Magnus Nilsson och Peter Olsson glimtade till stundtals.

Nästa match är på söndag mot Ajax/Farum i Köpenhamn, ett verkligt tufft motstånd och därefter väntar IFK Malmös egen turnering Team Sportia Cup under veckoslutet, fredag till söndag.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: H43
Awayteam form: –
Scorehalf: 9-19
Scorefull: 26-33
Arena: Baltiska Hallen
Crowd: 0
Referee: Bengt Lundblad, Malmö, Ibrahim Kaymak, Malmö
Goal: –
Homewarning: Fredrik Nilsson
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: Tomas Drivstedt
Patrik Åswärd

Magnus Nilsson
Marius Vargalui
Jimmy Nordström
Paul Übelacker
Daniel Hedlund
David Hedlund
Daniel Thysell
Peter Olsson
Pär Winkvist
Fredrik Nilsson
Adam Andersson
Rickard Roos
Trung Ngo
Hometeam Sub: Marius Vargalui 8
Paul Übelacker 7
Peter Olsson 4
Magnus Nilsson 3
Jimmy Nordström 2
Daniel Hedlund
Fredrik Nilsson
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: Olof Ask 7
Ivico Zubac 5
Daniel Broman 4
Johan Gren 4
Martin Hansson 4
Christoffer Geissler 2
Fredrik Jonsson 2
Johan Börjesson 2
Peter Önnby 2
Mats Thomasson