Serieledarna på besök i Malmö

Räkna med ett synnerligen taggat och inspirerat IFK Malmö i lördagens hemmamatch mot serieledarna i Superettan, Frölunda.

– De två raka segrarna mot Brage (3-2) och Ängelholm (2-1) har gett oss självförtroendet tillbaka, säger IFK Malmös tränare, Patrik Johansson.

– Dessutom har det sett vassare ut på träningen den här veckan än tidigare under säsongen, berättar Patrik.

Det trista perioden när skadade spelare "köade" till sjukgymnaster och läkare är förbi. Nu är det bara korsbandsopererade Marcus Winqvist, långtidsskadade Jonas Danielsson samt nyförvärvet Pontus Andersson som inte tränar för fullt. Det innebär att Patrik Johansson plötsligt fått betydligt mer angenäma problem.

– Det är ruggigt svårt att plocka ut en startelva när vi har det så väl förspänt som nu, förklarar Patrik.

Mot Ängelholm var mittbacken Baskim Sopi avstängd samtidigt som Martin Alm för första gången på länge fanns med i truppen. Då gjorde det nykomponerade paret Fredrik Jönsson-Mats Wejsfelt ett mycket bra jobb.

– Konkurrensen i backlinjen är stenhård. Det är nog ytterst få lag i Superettan som är lika väl rustade med mittbackar som vi, konstaterar Patrik.

Även anfallsmässigt är det stentufft. Duon Magnus Eriksson-Wissam Barjawi har fungerat mycket bra tillsammans och båda klämde dit varsitt mål mot Ängelholm. Men Jörgen Svensson har visat att han vill ta tillbaka sin plats i anfallet och gjorde starka inhopp mot såväl Brage (där han blev segerskytt) som mot Ängelholm.

– Dessutom är Bobby Kociski nu helt frisk och går från klarhet till klarhet.

Eftersom dansken Nikolaj Rasmussen sett väldigt vass ut i veckan blev det en hel del funderanden och överväganden innan Patrik Johansson kunde spika såväl startelvan som truppen.

– Frölunda kommer till Malmö som serieledare. De har vunnit elva raka matcher och är storfavoriter. Det tror jag passar oss perfekt, säger Patrik optimistiskt.

– Jag tror vi har alla förutsättningar för att sätta krokben för deras svit. Den här matchen ser jag verkligen fram emot, avslutar Patrik Johansson.

IFK Malmö

Kenneth Matsson

Anders Jemail
Baskim Sopi
Martin Alm
Glenn Holgersson

Johan Åkesson
Nikolaj Rasmussen
Jimmi Olsson
Patrik Larsson

Wissam Barjawi
Magnus Eriksson

Avbytare:

Mats Wejsfelt
Jörgen Svensson
Eric Fischbein
Jens Nordström
Mattias Filipanics (målvakt)