Nytt målkalas av IFK

IFK Malmös damlag har fortfarande inte tappat några poäng i division 5 sydvästra när elva omgångar är avverkade och toppar serien åtta poäng före Bunkeflo IF 2. På söndagen besegrade man Vellinge IF med 12-0.

– Det är svårt att göra mål på sådana lag som bara backar hem hela tiden och tar ner mittfältarna i backlinjen. Trots det gjorde vi fem mål i första halvlek när spelet inte alls fungerade, sade IFK Malmös damtränare Christian Påhlsson.

Första halvleken var inte alls bra från IFK:s sida, trots de fem målen framåt. Inger Larsson drabbades tidigt av en sträckning i framsidan av låret och tvingades utgå.

Inhopparen Karin Caesar hade sedan inte varit på planen många minuter innan hon efter nio minuter nickade in ett inlägg från Marie Järlesäter.

Efter målet fick Vellinge några chanser och kunde med lite tur båda gjort ett och två mål. Men istället ser Marie Järlesäter till att göra 2-0 för IFK på ett långskott. Därefter gjorde IFK tre mål till innan halvtidsvilan.

Den andra halvleken bjöds på ett betydligt bättre spel från "di gule". Man fick igång kantspelet, kom runt Vellinges ytterbackar och skapade en massa chanser. Det konstanta trycket gav också utdelning och matchen slutade 12-0 för IFK.

Susanne "Lisa" Carlsson stod för en bra insats i backlinjen och gjorde även tre mål. Två mål nickade hon in, medan hon slog in det tredje efter passning av Therese Lövqvist. Therese stod för en bra insats som innermittfältare tillsammans med Malin Tufvesson. Framåt var Karin Caesar hungrig.

Vellinge IF – IFK Malmö 0-12 (0-5)

Arena: Vellinge IP
Domare: Tommy Nordbjörk, Trelleborg
Mål: 0-1 (9) Karin Caesar, 0-2 (23) Marie Järlesäter, 0-3 (30) Susanne Carlsson, 0-4 (34) Karin Caesar, 0-5 (38) Malin Tufvesson, 0-6 (65) Malin Holk, 0-7 (68) Veronica Andersson, 0-8 (72) Pernilla Frösslund, 0-9 (74) Malin Holk, 0-10 (78) Susanne Carlsson, 0-11 (81) Malin Holk, 0-12 (87) Susanne Carlsson
Varningar:

IFK MALMÖ (4-4-2)

Annica Påhlsson

Camilla Bergström
Susanne Carlsson
Pernilla Frösslund
Pia Lindström

Marie Järlesäter
Therese Lövqvist
Malin Tufvesson
Jenny Malmström

Inger Larsson
Malin Holk

Avbytare

Ann Malmström
Karin Caesar
Veronica Andersson