Taggat inför derbyt mot Trelleborg

IFK Malmös tränare Patrik Johansson gör inga som helst förändringar i laget inför onsdagens Skånederby borta mot Trelleborgs FF. Den startelva som började mot serieledarna Frölunda (1-0) får förnyat förtroende liksom de fem avbytarna.

– Som vi spelade mot Frölunda finns det liksom ingen som helst anledning att ändra på något, säger Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

Det är tuffa tider för många av de gula spelarna. Konkurrensen om platserna är mycket hård.

– Det betyder också att vi får väldigt bra träningar. Alla som blir uttagna vet att de måste gå för fullt, det är många som vil slå sig in i truppen och som nu är extra taggade på varje träningspass.

För några gulingar blir matchen mot TFF på Vångavallen något alldeles extra.

– Det här är första gången jag kommer till Trelleborg som motståndare. Klart att det känns inspirerande, säger IFK Malmös lagkapten Patrik Larsson som liksom Johan Åkesson och Jörgen Svensson spelat allsvenskt i TFF. Patrik hade flera lyckosamma säsonger i Trelleborg.

– Jag tror jag spelade 130 allsvenska matcher för TFF, men nu är det IFK Malmö som gäller.

– Skånederby är alltid något extra, och eftersom jag har några gamla klubbkompisar på andra planhalvan blir det inga problem att tända till.

TFF har haft det tungt hittills.

– Men vi vet vad TFF kan prestera. Det finns många bra fotbollsspelare i laget och har man hamnat i den situationen TFF nu gjort ger alla allt för att vända trenden, menar Patrik Johansson vars IFK Malmö kommer till spel med tre raka segrar (Brage, Ängelholm och V Frölunda).

Om IFK Malmö har en kvartett gamla TFF:are (även Jimmi Olsson har representerat TFF) har TFF två IFK Malmö-profiler som tränare: Ulf Larsson har både varit spelare och tränare i IFK Malmö medan Anders Grimberg representerat IFK Malmö som spelare.

IFK Malmö

Kenneth Mattsson

Anders Jemail
Martin Alm
Baskim Sopi
Glenn Holgersson

Johan Åkesson
Jimmi Olsson
Nikolaj Rasmussen
Patrik Larsson

Magnus Eriksson
Wissam Barjawi

Avbytare

Jörgen Svensson
Eric Fischbein
Mats Wejsfelt
Jens Nordström
Mattias Filipanics (målvakt)