Klar seger för P16

IFK Malmös P16 bortabesegrade Åkarps IF med 3-0 i Pojkallsvenskan Södra Götaland, vilket innebär att man endast är en poäng efter ledande Malmö FF och tvåan Ängelholms FF med en match mindre spelad.

– Vi har tagit med oss vårt fina spel från Kalmar. Det var stabilt överlag och grundspelet fungerade mycket bra. Matchen var vår från början till slut, men Åkarp var stora och kämpade på bra, sade IFK Malmös P16-tränare Johnny Kristensson.

"Di gules" ordinarie innermittfältare Firat Sahan fick avstå matchen, sedan han drabbats av en lättare ljumskskada. Tobias Kristensson flyttades upp från backlinjen och stod för en väldigt bra insats.

– Det är nog inget allvarligt, men det är bättre att låta honom vila än riskera någonting. Tobias skötte ju uppgiften väl trots allt, berömde Johnny.

IFK hade ett rejält spelövertag under hela matchen och förutom de tre målen som gjordes missade man fem-sex klara målchanser. Åkarp däremot hade bara en enda chans som tillkom efter en bra djupledsboll där IFK-målvakten Adnan Zukancic fick rusa ut ordentligt för att rädda.

Anfallaren Azeem Razwan har haft det tungt en längre period. Han fick mycket speltid, men lyckades inte göra några mål i Billy Lansdowne Trophy Elitcup i Kalmar som IFK vann för några veckor sedan. Inte heller i senaste seriematchen mot Oxie blev det mål.

Men på torsdagen visade han vägen med sitt 1-0 mål i den 22:e minuten. Azeem fick en djupledsboll som han iskallt slog in i målvaktens högra hörn.

– Azeem spelade en underbar anfallsfotboll och det var skönt att det äntligen lossnade för honom, menade Johnny.

Åkarps IF – IFK Malmö 0-3 (0-2)

Arena: Åkarps IP
Domare: Mohammed Culum, Malmö, Carl Andersson, Malmö, Rahmi Ertaban, Malmö
Mål: 0-1 (22) Azeem Razwan, 0-2 (27) Nick Herzberg, 0-3 (60) Himan Shaker
Varningar:

IFK MALMÖ (4-4-2)

Adnan Zukancic

Haris Xhemajli
Besnik Liazani
Richad Adamczyk
Himan Shaker

Nick Herzberg
Tobias Kristensson
Fatos Queriqi
Carlos Quros

Azeem Razwan
Nana Piesie

Avbytare

Stefan Chlopecki (Nana Piesie 50)
Ahmed Abdul-Rahim (Azeem Razwan 70)
Ahmed Abed el Karim (Carlos Quros 77)