Självförtroendet på topp hos "Di Gule"

Efter sex raka matcher utan förlust (fyra segrar och två oavgjorda) är självförtroendet på topp i IFK Malmö inför måndagens hemmamatch i Superettan mot BK Häcken.

– Det är något av en nyckelmatch för båda lagen. Det lag som vinner kan haka på topplagen i serien, säger IFK Malmö-tränaren Patrik Johansson.

Mot Häcken får han klara sig utan Anders Jemail och Marcus Nilsson som båda fick sina tredje varningar i förra matchen (1-1 mot Café Opera).

Å andra sidan är Glenn Holgersson tillbaka efter sin avstängning samtidigt som Patrik Larsson är klar för spel efter sin skada. Båda dessa går in i startelvan, Glenn som vänsterback och "Larre" som vänsterytter-mittfältare.

Eric Fischbein ses den här gången i en nygammal roll. Eric kommer att starta som mittfältare längst ut till höger.

– Det är väldigt tufft om platserna i laget just nu och jag väljer att starta med dom som verkar hetast, förklarar Patrik.

Mats Wejsfelt byter sida i försvaret. Mot Café Opera spelade han vänsterback, nu när Anders Jemail är avstängd spelar Mats till höger.

– Det är knappast en nackdel för honom eftersom han ju är högerfotad, påpekar Patrik Johansson.

För Patrik handlar det förstås i första hand om poäng, men matchen mot Häcken är även speciell sett ur ett annat perspektiv.

– Häckens tränare Jörgen Lennartsson tillhör mina allra bästa vänner. Vi har varit på flera fotbollsresor tillsammans, vi umgås familjevis och det var faktiskt genom Jörgen som jag en gång i tiden fick chansen att träna j-laget i Helsingborgs IF.

Häcken är tillsammans med Trelleborgs FF de enda lagen i Superettan där flertalet av spelarna har fotbollen som yrke.

– Vi gjorde en ganska dålig match borta mot Häcken, men hade trots allt en jättechans i slutminuten att fixa poäng, minns Patrik.

IFK MALMÖ

Kenneth Mattsson

Mats Wejsfelt
Martin Alm
Baskim Sopi
Glenn Holgersson

Eric Fischbein
Nikolaj Rasmussen
Jimmi Olsson
Patrik Larsson

Jörgen Svensson
Wissam Barjawi

Bobby Kociski
Magnus Eriksson
Fredrik Jönsson
Jens Nordström
Mattias Filipanics (målvakt)