Förlust för IFK mot BK Häcken

Efter sex raka matcher utan förlust satte BK Häcken krokben för IFK Malmö i Superettan. 0-2 (0-0) var ett resultat som sved rejält.

De gula drömmarna om att smyga med i toppstriden slogs (i alla fall tillfälligt) sönder av ett Häcken som den här gången var ett snäpp bättre.

– Det är bara att gratulera Häcken till segern. De var hetare än vi och skapade betydligt fler lägen, sa IFK Malmös tränare Patrik Johansson.

Samme Patrik fick se slutet av matchen från läktaren efter det att han i den 88:e minuten skickats dit av domaren Jonas Karlsson.

– Det var en dum reaktion från min sida. Jag blev irriterad på att vi fick en felaktig frispark emot oss och överreagerade, sa Patrik.

Lennartsson hade alla skäl att vara glad som en speleman. Hans Häcken smyger nu med i toppen och med det spel som hans adepter presterade på Malmö IP finns all anledning för de övriga topplagen att ta Häcken på allvar.

Visserligen var det IFK Malmö som började bäst under den första kvarten då laget skapade ett par halvchanser. Sedan tog Häcken över rejält och testade Kenneth Mattsson vid ett flertal tillfällen.

Kenneth stod emot i 72 minuter, sedan slog Jonas Axeldal till. Plötsligt ryckte han förbi IFK-försvaret och slog bollen förbi en chanslös Kenneth Mattsson.

0-1-målet fick IFK Malmö att satsa allt framåt i jakten på en kvittering. I slutet spelade IFK med fyra man i anfallet: Magnus Eriksson, Wissam Barjawi, Bobby Kociski och Martin Alm jagade framåt samtidigt som IFK gick ner på en trebackslinje.

Drygt tre minuter in på stopptid kontrade Häckens Peter Vougt in 0-2, siffror som väl speglade skeendet på planen.

IFK Malmö spelade stundtals bra, men när laget kom fram mot motståndarnas straffområde var det något som saknades. Statistiken visar att IFK Malmö bara hade ett skott på mål mot Häckens tio.

Patrik Johansson brottades in i det sista med problem vad gällde laguttagningen. 90 minuter innan matchstart tvingades Baskim Sopi lämna återbud på grund av maginfluensa.

Nu väntar närmast Gefle IF på bortaplan för IFK Malmö, en viktig match då det är mycket jämnt i mitten av Superettan.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: BK HÄCKEN
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 0-0
Scorefull: 0-2
Arena: Malmö IP
Crowd: 1107
Referee: Jonas Karlsson, Borås, Marie-Louise Svanström, Trollhättan, Thomas Löfstrand, Hisings Backa