Statusrapport inför matchen mot VSK

I morgon, måndag, kommer Västerås SK till Malmö IP för att möta IFK Malmö i Superettan. IFK Malmös tränare, Patrik Johansson, tvingas göra två ändringar jämfört med det lag som bortabesegrade Gefle med 3-1.

Glenn Holgersson och Eric Fischbein är båda avstängda. För Glenns vidkommande är det för tredje gången den här säsongen. Anmärkningsvärt då Glenn inte fick någon varning under förra säsongens 17 första matcher.

Mats Wejsfelt ersätter nu Glenn som vänsterback medan Nikolaj Rasmussen får chansen som mittfältare längst ut till höger.

– Nikolaj gillar att springa i djupled och är dessutom mycket stark såväl offensivt som defensivt. Han har alla förutsättningar att lyckas även i denna position, tror Patrik Johansson.

Mot Gefle gjorde Marcus Nilsson en mycket stark insats som innermittfältare. Det innebär att han på nytt får chansen bredvid Jimmi Olsson.

– Marcus är stark i luften och dessutom mycket aggressiv vilket gör att han vinner många dueller, säger Patrik Johansson. Johan Åkesson är utanför truppen då han drabbats av halsfluss och feber.

– Johan är oerhört spelsugen. Men vi har en bred trupp vilket är viktigt nu i slutskedet av serien då båda skador och avstängningar drabbar alla lag, påpekar Patrik.

I våras vann IFK Malmö bortamötet mot Västerås med 2-1.

– Kan vi bli lite mer aggressiva inom motståndarnas straffområde och samtidigt fortsätta spela disciplinerat i försvaret kan det bli en spännande avslutning på säsongen, hoppas Patrik Johansson.

IFK Malmö

Kenneth Mattsson

Anders Jemail
Martin Alm
Baskim Sopi
Mats Wejsfelt

Nicolaj Rasmussen
Marcus Nilsson
Jimmi Olsson
Patrik Larsson

Jörgen Svensson
Magnus Eriksson

Avbytare

Bobby Kociski
Wissam Barjawi
Fredrik Jönsson
Jens Nordström
Mattias Filipanics (målvakt)