VSK har häng på toppen – liksom IFK Malmö

Måndagens match i Superettan mellan IFK Malmö och Västerås SK har alla förutsättningar att bli en riktig toppmatch.

Båda lagen har 35 poäng och en vinst skulle innebära att det segrande laget endast är fyra poäng ifrån en allsvensk kvalplats.

– Det är en tuff match att vänta och stämningen i laget är på topp. IFK Malmö har verkligen kommit igång på sistone och 3-1 borta mot Gefle är imponerande, säger Västerås SK:s tränare Kent Karlsson till ifkmalmo.com

– Båda lagen är säkerligen väldigt motiverade av tabelläget att döma och vi ska göra allt för att ta revansch för vårens 1-2 förlust.

Västerås kommer till spel med en 6-2 seger från förra matchen mot Åtvidabergs FF. Johan Svensson, David Curtolo och Peter Larsson var avstängda då och istället släppte man in flera unga lovande spelare som verkligen visade framfötterna.

Peter Larsson är avstängd även mot IFK Malmö efter sin grova utvisning i 1-1 matchen mot Östers IF. Thomas Jonsson är ännu inte frisk från sin bristning i baksidan av låret och Moses Ndugwa har precis börjat träna efter sin blödning i höften.

– Thomas lär vara borta några veckor till, medan Moses förmodligen kan vara med nästa gång, menar Kent.

VSK är bland lagen som har gjort flest mål i årets serie och det gäller för IFK Malmö-försvaret att framförallt se upp med Thomas Andersson, som leder Superettans skytteliga på 15 fullträffar.

VÄSTERÅS SK 17-MANNATRUPP

Oskar Wahlström
David Wikström

Jonas Eberhardson
Nils Andén
Per Andersson
Johan Svensson
David Curtolo
Mathias Elison
Niclas Johansson
Erik Karlsson
Sebastian Sallanto
David Flink
Joonas Botold
Tobias Holmgren
Patrik Larsson
Thomas Andersson
Fredrik Karlsson