J-laget hämtade upp underläge

IFK Malmö hämtade upp underläge två gånger när man spelade 2-2 mot Kristianstads FF i kvalet till Juniorallsvenskan Södra Götaland.

– Vår målvakt Andreas höll oss kvar i matchen de 25 första minuterna. Kristianstad kom alldeles för lätt in bakom vår backlinje, vilket till stor del berodde på att de vann alla andrabollar, sade IFK Malmös Tipselittränare Jonas Wirmola.

Kristianstad började i ett väldigt högt tempo. Man kom lätt runt på kanterna och skapade mängder av chanser framför ett passivt IFK-försvar.

Hade det inte varit för att IFK-målvakten Andreas Engler-Ludviksson agerade strålande, med flera frilägesräddningar, kunde det stått 0-5 efter 25 minuter.

– Han var verkligen lysande, berömde Wirmola.

Nu resulterade istället Kristianstads övertag i endast 1-0, som kom på ett skott som tog ribba in i den 20:e minuten.

Därefter spelade det för dagen vittröjade "di gule" upp sig och dryga halvtimmen in på matchen skapade IFK sin första heta chans när man sköt i stolpens insida.

– Vi började löpa mer och kantspelet fungerade bättre, men vi hade väldiga problem sista tredjedelen.

Andra halvlek var ett riktigt ställningskrig med chanser åt båda hållen och sex minuter in på halvleken kvitterade Shaban Sadiku.

Det var upptakten på en bra IFK-period och två minuter efter kvitteringen trodde många att det var mål igen, men Enis Turkovics stenhårda skott tog ribba ut.

Istället tog Kristianstad något snöpligt ledningen igen i den 67:e minuten. IFK-målvakten Andreas Engler-Ludviksson kom i duell med en Kristianstad-spelare som kunde nicka in 1-2.

IFK Malmö pressade på men det skulle dröja till tre minuter in på stopptid innan kvitteringen kom efter ett skott rätt upp i krysset av Anosh Seyedi.

Med sekunder kvar kunde Arber Alijaj avgöra till IFK:s fördel. Han kom fri med målvakten men nervositeten visade sig och skottet gick rätt i händerna på målvakten.

– Alla ska ha en stor eloge för att vi lyckades hämta upp underläge två gånger, dock var det lite synd att Arber inte lyckades avgöra, menade Wirmola.

Straffarna som kan ge fördel vid ett eventuellt likaläge vann IFK på nytt med 4-3.

I sista kvalmatchen som spelas på lördag den 19:e oktober får IFK möta Ängelholms FF. Seger är ett måste om man ska få spela i Juniorallsvenskan nästa år.

I den andra matchen möts Kulladals FF och Kristianstads FF.

IFK Malmö – Kristianstads FF 2-2 (0-1)

Arena: Malmö Stadion, plan 2
Domare: Najdo Bozinoski, Malmö, Vergim Sabriu, Malmö, Toni Kacaniklievski, Malmö
Mål: 1-1 (51) Shaban Sadiku, 2-2 (90) Anosh Seyedi
Varningar: Rashid Resk (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Andreas Engler-Ludviksson

Josip Lukic
Rashid Resk
Andreas Mladenovic
Samphan Promsri-Målgren

Jonas Pantelidis
Arber Alijaj
Zoran Jovanovic
Enis Turkovic

Shaban Sadiku
Mokhlos Almaliki

Avbytare

Anosh Seyedi (Shaban Sadiku 76)
Firat Sahan
Mattias Andersson
Mohammed Faour