Laddat IFK inför avslutningen av serien

Tre matcher kvar – och tre anledningar till att tagga upp sig rejält. Räkna med ett laddat IFK Malmö i avslutningen av Superettan.

Motståndarna i de tre sista matcherna har två saker gemensamt: De ligger alla under IFK Malmö i serien och inget av lagen har förlorat mot IFK i årets seriespel.

– Vi har haft en väldigt bra träningsvecka och alla spelarna är fokuserade på att göra en snygg avslutning på säsongen, säger IFK Malmös tränare Patrik Johansson.

På måndagen kommer Åtvidaberg till Malmö IP. Ett Åtvidaberg som besegrade IFK Malmö hemma på Kopparvallen. Inför den matchen ändrar Patrik Johansson om i backlinjen. Anders Jemail får börja på bänken medan Mats Wejsfelt spelar högerback från start.

– Mats har gjort väldigt bra i från sig under hela säsongen. Dessutom är han en bättre huvudspelare än Jemail och eftersom Åtvidaberg ofta och gärna spelar in höga bollar mot motståndarmålet känns Mats som en naturlig lösning i den här matchen.

Eftersom konkurrensen om platserna är så stark är det intensiteten på träningarna samt dagsformen som avgör vem som får spela.

– Vår målsättning är solklar: Tre matcher återstår och vi är tillräckligt bra att vinna alla, säger Patrik.

IFK Malmö

Kenneth Mattsson

Mats Wejsfelt
Baskim Sopi
Martin Alm
Glenn Holgersson

Nikolaj Rasmussen
Jimmi Olsson
Marcus Nilsson
Johan Åkesson

Bobby Kociski
Magnus Eriksson

Avbytare

Anders Jemail
Eric Fischbein
Jörgen Svensson
Wissam Barjawi
Mattias Filipanics (målvakt)