Viktig seger mot Alstermo

Hemmamatchen mot småländska Alstermo IF var viktig ur två synvinklar för IFK Malmö. Dels att få självförtroendet tillbaka efter Trelleborgsmatchen samt att hemmamatcherna måste vinnas om Allsvenskan ska bli verklighet. Till slut gick IFK segrande ur bataljen med 33-29 (15-12).

Trots att det till slut blev en på pappret säker seger så var det långt ifrån klart fram till tre minuter av matchen. Alstermo hade även ledningen med ett mål vid ett par tillfällen under andra halvlek.

IFK inledde annars matchen bra och firade stora triumfer med sitt 4-2 försvar som gav fina kontringstillfällen. När halva första halvlek avverkats ledde IFK med klara 10-4 och hade ett stabilt grepp om matchen.

Som så ofta för började man då ta tidiga avslut och släppa på koncentrationen och det nappar ofta motståndarna direkt på. Med bra kontringsspel och skytte krympte Alstermo IFK:s ledning till endast ett mål.

Lite bättre spel under halvlekens slutskede gjorde pausställningen till 15-12 i gul favör.

Andra halvlek pendlade mellan IFK ledning med ett eller två mål i ca tio minuter sedan gick Alstermo ifatt och förbi.

Ett ändrat försvarsspel från IFK-coachen Ion Vargalui till 6-0 gjorde att IFK fick kontroll på händelserna och kunde dra ifrån till en tremålsledning. Sedan var tvåpoängaren aldrig i fara och IFK kunde defilera de sista minuterna av matchen.

Sammanfattningsvis kan man säga att IFK under matcherna spelar något ojämnt. Bra perioder avlöser direkt dåliga.

Anfallsspelet är okej. Det vittnar 33 mål framåt om men 29 insläppta är för många speciellt som Tomas Drivstedt gör en bra match i målet med ca 20 räddningar på pluskontot. Försvarsspelet är nog den del där man hämta in flest mål och förbättra den närmaste tiden.

Bäst i IFK idag var nämnde Tomas Drivstedt samt linjespelaren Peter Olsson.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: ALSTERMO IF
Awayteam form: –
Scorehalf: 15-12
Scorefull: 33-29
Arena: Baltiska Hallen
Crowd: 273
Referee: Håkan Josefsson, Halmstad, Tony Rimstedt, Halmstad
Goal: –
Homewarning: Magnus Nilsson, Marius Vargalui, Peter Olsson
Home sent of: –
Homempv: Tomas Drivstedt
Awaympv: Johan Fredriksson
Hometeam Squad: Tomas Drivstedt
Magnus Winkvist
Patrik Åswärd

Magnus Nilsson
Marius Vargalui
Jimmy Nordström
Paul Übelacker
Daniel Hedlund
Daniel Thysell
Peter Olsson
Pär Winkvist
Fredrik Nilsson
Trung Ngo
Hometeam Sub: Marius Vargalui 9 (1)
Peter Olsson 8
Pär Winkvist 6
Paul Übelacker 5
Magnus Nilsson 2
Daniel Hedlund
Fredrik Nilsson
Jimmy Nordström
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: Johan Fredriksson 7
Pär Söderqvist 7 (2)
Fredrik Wärn 5
Jonas Jonasson 5
Fredrik Bolin 2
Peter Allgurin 2 (1)
Henrik Moberg