Hemmamatchen mot smÄlÀndska Alstermo IF var viktig ur tvÄ synvinklar för IFK Malmö. Dels att fÄ sjÀlvförtroendet tillbaka efter Trelleborgsmatchen samt att hemmamatcherna mÄste vinnas om Allsvenskan ska bli verklighet. Till slut gick IFK segrande ur bataljen med 33-29 (15-12).

Trots att det till slut blev en pÄ pappret sÀker seger sÄ var det lÄngt ifrÄn klart fram till tre minuter av matchen. Alstermo hade Àven ledningen med ett mÄl vid ett par tillfÀllen under andra halvlek.

IFK inledde annars matchen bra och firade stora triumfer med sitt 4-2 försvar som gav fina kontringstillfÀllen. NÀr halva första halvlek avverkats ledde IFK med klara 10-4 och hade ett stabilt grepp om matchen.

Som sÄ ofta för började man dÄ ta tidiga avslut och slÀppa pÄ koncentrationen och det nappar ofta motstÄndarna direkt pÄ. Med bra kontringsspel och skytte krympte Alstermo IFK:s ledning till endast ett mÄl.

Lite bÀttre spel under halvlekens slutskede gjorde pausstÀllningen till 15-12 i gul favör.

Andra halvlek pendlade mellan IFK ledning med ett eller tvÄ mÄl i ca tio minuter sedan gick Alstermo ifatt och förbi.

Ett Àndrat försvarsspel frÄn IFK-coachen Ion Vargalui till 6-0 gjorde att IFK fick kontroll pÄ hÀndelserna och kunde dra ifrÄn till en tremÄlsledning. Sedan var tvÄpoÀngaren aldrig i fara och IFK kunde defilera de sista minuterna av matchen.

Sammanfattningsvis kan man sÀga att IFK under matcherna spelar nÄgot ojÀmnt. Bra perioder avlöser direkt dÄliga.

Anfallsspelet Àr okej. Det vittnar 33 mÄl framÄt om men 29 inslÀppta Àr för mÄnga speciellt som Tomas Drivstedt gör en bra match i mÄlet med ca 20 rÀddningar pÄ pluskontot. Försvarsspelet Àr nog den del dÀr man hÀmta in flest mÄl och förbÀttra den nÀrmaste tiden.

BÀst i IFK idag var nÀmnde Tomas Drivstedt samt linjespelaren Peter Olsson.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: ALSTERMO IF
Awayteam form: –
Scorehalf: 15-12
Scorefull: 33-29
Arena: Baltiska Hallen
Crowd: 273
Referee: HÄkan Josefsson, Halmstad, Tony Rimstedt, Halmstad
Goal: –
Homewarning: Magnus Nilsson, Marius Vargalui, Peter Olsson
Home sent of: –
Homempv: Tomas Drivstedt
Awaympv: Johan Fredriksson
Hometeam Squad: Tomas Drivstedt
Magnus Winkvist
Patrik ÅswĂ€rd

Magnus Nilsson
Marius Vargalui
Jimmy Nordström
Paul Übelacker
Daniel Hedlund
Daniel Thysell
Peter Olsson
PĂ€r Winkvist
Fredrik Nilsson
Trung Ngo
Hometeam Sub: Marius Vargalui 9 (1)
Peter Olsson 8
PĂ€r Winkvist 6
Paul Übelacker 5
Magnus Nilsson 2
Daniel Hedlund
Fredrik Nilsson
Jimmy Nordström
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: Johan Fredriksson 7
PÀr Söderqvist 7 (2)
Fredrik WĂ€rn 5
Jonas Jonasson 5
Fredrik Bolin 2
Peter Allgurin 2 (1)
Henrik Moberg