Avstängningsdrabbat ÅFF kämpar för nytt kontrakt

Åtvidabergs FF tvingas för första gången i år klara sig utan avstängde målvakten Henrik Gustavsson när man åker till Malmö för bortamatch mot "di gule", IFK Malmö.

Lagkapten Gustavsson som inför matchen mot Brage senast inte hade dragit på sig ett enda kort fick syna det röda kortet efter ett bråk i Åtvidabergs straffområde där flera spelare var inblandade.

– Han har ju varit en av seriens bästa målvakter och spelat strålande, därför är det såklart ett stort avbräck för oss. Samtidigt är det en chans för vår andra keeper Fredrik Wirenmark att visa vad han går för, erkänner Åtvidabergs FF:s tränare Steve Creutz för ifkmalmo.com.

Enligt Åtvidabergs FF:s hemsida (www.atvidabergsff.com) var utvisningen mycket tveksam. Att även mittfältaren Jonas Gunnarsson blev utvisad i samma situation och således också avstängd mot IFK Malmö var däremot helt korrekt.

"Efter en stunds gruff kom plötsligt Gunnar springande från halva plan och knuffade omkull Rajala, som även han föll lätt."

Mot Brage blev det till slut förlust med 0-3 efter de två utvisningarna, men ändå verkar formen vara på uppgående hos ÅFF som för fullt kämpar för att rädda Superettan-kontraktet.

– Vi förlorade ju visserligen mot Brage, men den matchen är det inte så mycket att säga om. Matcherna innan mot Östers IF (2-0), Enköpings SK (1-1) och Assyriska (1-1) var däremot bra, förklarar Steve.

Sylvias seger på lördagen mot Västerås SK och Brages oavgjorda match mot Café Opera gjorde att bottenlagen närmade sig Åtvid.

Avståndet är dock fyra poäng med två omgångar kvar om man inte tar poäng mot IFK Malmö, vilket borde kännas tryggt för Steve Creutz och hans Åtvidaberg.

– En poäng hoppas vi såklart på för att kännas oss riktigt säkra, men samtidigt är Malmö ett väldigt spelande lag och spelar i sina bästa stunder en mycket bra fotboll. Det blir en tuff match om nu inte IFK-spelarna visar dålig inställning eftersom man har hamnat i ingemannsland, menar ÅFF-tränaren.

ÅTVIDABERGS FF (4-4-2)

Fredrik Wirenmark

Mattias Sandh
Andreas Bäckmark
Jonas Bergström
Imad Shhadeh

Fredrik Nilsson
Andreas Thomsson
Ola Carlsson
Niklas Forsberg

Mats Haglund
Henric Karlsson

Avbytare

Daniel Johansson
Jonas Andersson
Peter Edenholm
Pontus Karlsson