Efter tvÄ stabila sÀsonger i den gula tröjan lÀmnar mittfÀltaren Jimmi Olsson IFK Malmö och ÄtervÀnder till moderklubben, Trelleborgs FF. Ifkmalmo.com ringde upp Jimmi och fick en pratstund med honom.

– Det Ă€r inte helt klart mellan klubbarna, det som stĂ„r i tidningarna stĂ€mmer dĂ€rför inte riktigt. Jag har dock svĂ„rt att se att det skulle bli nĂ„gra problem eftersom klubbarna har mycket goda relationer. Som det ser ut nu lĂ€r det bli ett tvĂ„Ă„rskontrakt med TFF, sĂ€ger Jimmi Olsson.

Varför blir det TFF igen?

– Inte för att jag inte har trivts i IFK, men det Ă€r ganska jobbigt att köra en halvtimme nĂ€r jag ska till trĂ€ningar och matcher. Jag bĂ„de bor och jobbar i Trelleborg sĂ„ det blir inte sĂ„ stressigt efter trĂ€ningarna, som det har varit tidigare. DĂ€r kan jag ta cykeln, vilket tar ungefĂ€r fem minuter.

Hur har tiden i IFK varit?

– Jag har trivts mycket bra med bĂ„de spelare och ledare. Trots allt Ă€r det med vemod jag lĂ€mnar klubben, med tanke pĂ„ alla kompisarna jag har fĂ„tt hĂ€r.

Kommer det inte kÀnnas konstigt att möta sina gamla lagkamrater nÀsta Är?

– Det Ă€r klart, men det Ă€r inget man tĂ€nker pĂ„ under matcherna. DĂ€remot innan matcherna kommer det nog kĂ€nnas lite speciellt, en hel del i IFK umgĂ„s jag ju med Ă€ven pĂ„ fritiden.

Är det nĂ„gon IFK-spelare som det skulle kĂ€nnas extra bra att "trycka dit" i en nĂ€rkamp?

– Jonas Danielsson, honom vill jag skicka rĂ€tt upp pĂ„ lĂ€ktaren (skratt). Men nej, vi Ă€r jĂ€ttebra kompisar.

Lagens chanser i Superettan nÀsta sÀsong, hur vÀrderar du dem?

– Vet inte riktigt hur det ser ut pĂ„ spelarfronten, men IFK bör vĂ€l kunna bli minst sĂ„ bra som i Ă„r. För TFF kan det vĂ€l förhoppningsvis bli ett snĂ€pp bĂ€ttre. SjĂ€lvförtroendet spelar stor roll, fĂ„r man en bra start kan det rĂ€cka lĂ„ngt.

Ifkmalmo.com tackar Jimmi för tiden i IFK och önskar honom lycka till i framtiden.