Jimmi Olsson till TFF

Efter två stabila säsonger i den gula tröjan lämnar mittfältaren Jimmi Olsson IFK Malmö och återvänder till moderklubben, Trelleborgs FF. Ifkmalmo.com ringde upp Jimmi och fick en pratstund med honom.

– Det är inte helt klart mellan klubbarna, det som står i tidningarna stämmer därför inte riktigt. Jag har dock svårt att se att det skulle bli några problem eftersom klubbarna har mycket goda relationer. Som det ser ut nu lär det bli ett tvåårskontrakt med TFF, säger Jimmi Olsson.

Varför blir det TFF igen?

– Inte för att jag inte har trivts i IFK, men det är ganska jobbigt att köra en halvtimme när jag ska till träningar och matcher. Jag både bor och jobbar i Trelleborg så det blir inte så stressigt efter träningarna, som det har varit tidigare. Där kan jag ta cykeln, vilket tar ungefär fem minuter.

Hur har tiden i IFK varit?

– Jag har trivts mycket bra med både spelare och ledare. Trots allt är det med vemod jag lämnar klubben, med tanke på alla kompisarna jag har fått här.

Kommer det inte kännas konstigt att möta sina gamla lagkamrater nästa år?

– Det är klart, men det är inget man tänker på under matcherna. Däremot innan matcherna kommer det nog kännas lite speciellt, en hel del i IFK umgås jag ju med även på fritiden.

Är det någon IFK-spelare som det skulle kännas extra bra att "trycka dit" i en närkamp?

– Jonas Danielsson, honom vill jag skicka rätt upp på läktaren (skratt). Men nej, vi är jättebra kompisar.

Lagens chanser i Superettan nästa säsong, hur värderar du dem?

– Vet inte riktigt hur det ser ut på spelarfronten, men IFK bör väl kunna bli minst så bra som i år. För TFF kan det väl förhoppningsvis bli ett snäpp bättre. Självförtroendet spelar stor roll, får man en bra start kan det räcka långt.

Ifkmalmo.com tackar Jimmi för tiden i IFK och önskar honom lycka till i framtiden.