Andreas: "Tipselit har haft stor betydelse"

IFK Malmös 17-årige målvakt Andreas Engler-Ludviksson fick i tisdags det glädjande beskedet att han blivit uttagen i landslaget för pojkar födda 1985.

Faktum är att uttagningen var den första någonsin för Andreas, varken regionsläger eller något annat har tidigare varit aktuellt för den gule målvakten.

– Det definitiva beskedet kom då i förrgår, men Wirmola hade sagt det redan för en vecka sedan att något eventuellt var på gång med landslaget, säger en mycket glad Andreas Engler-Ludviksson till ifkmalmo.com.

Hur känns det nu när du har fått beskedet?

– Det är en stor chans för mig att visa vad jag går för jämfört med de andra duktiga målvakterna i landet. Allt detta är en stor upplevelse och en dröm som går i uppfyllelse helt enkelt.

Vad har klubbens tipselitsatsning betytt för din utveckling?

– Det har haft en jättestor betydelse. Tack vare Jonas (Wirmola) som har hjälpt mig med extra morgonträning under hela sommaren har jag kunnat utvecklas rejält. De flesta dagarna blev det faktiskt två pass, eftersom jag även tränade med juniorlaget.

Är du nöjd med säsongen?

– Ja, det får jag väl säga. Det började dock inte så bra och jag missade en del matcher p.g.a. skada och andra anledningar. I slutet av sommaren hittade jag formen och sedan dess har det bara gått framåt. Slutet av säsongen var riktigt bra.

Landslagslägret kommer att hållas under fyra dagar den 8-11/12 i Tipshallen i Jönköping.

Fakta/Andreas Engler-Ludviksson

Ålder: 17
Familj: Mamma, Pappa, brodern David (tidigare målvakt i IFK:s A-trupp)
Skola: Malmö Borgarskola, SPEK2b
Intressen: Allmänt fotbollsintresse, film
Aktuell: Uttagen i P85-landslaget