P87-1 semifinalföll i Tomtecupen

IFK Malmös P87 lag 1 räckte inte ända fram i Tomtecupen sedan man förlorat semifinalen mot Malmö FF 2 med 1-2 efter sudden death.

– Men vi gjorde trots allt en jättebra turnering och killarna skötte sig utmärkt. Vi har trots allt ganska så lite tid till att träna inomhus och dessutom är ju jag ny med allt vad det innebär, kommenterade IFK Malmös P87-tränare Kenneth Folkesson.

Efter att ha avfärdat Höllvikens GIF 1 (7-3), Malmö FF 2 (5-3) och Mjällby AIF (2-0) utan några större problem i gruppspelet blev slutspelsmatcherna som väntat betydligt tuffare för IFK Malmö.

I kvartsfinalen mot BK Olympic vann "di gule" en jämn och välspelad match med 2-1 efter mål av målvakten Nezir Mehmeti i sudden death.

– Vi var i och för sig det bättre laget och vann rättvist, men Olympic hade en väldigt bra målvakt som i högsta grad bidrog till att vi inte vann med större siffror, förklarade Folkesson.

Malmö FF 2 som man hade betvingat i gruppspelet med 5-3 efter att ha inlett strålande med 3-0 på tre minuter stod på nytt för motståndet i semifinalen.

IFK Malmö tog också ledningen i semifinalen genom Blerim Mullici. Malmö FF var dock oerhört taggade efter gruppspelsförlusten och Patrik Winqvists mannar kunde kvittera innan ordinarie matchtids slut.

– Jag vet inte hur många frilägen vi missade, men sådan är fotbollen ibland. Vi var det klart bättre laget under ordinarie matchtid och borde helt klart vunnit, suckade den nye IFK-tränaren.

I förlängningen hade Malmö FF den där lilla extra turen och kunde vinna efter ett högst tveksamt mål.

– Vår målvakt Nezir Mehmeti hade bollen, men MFF:aren sparkade bollen ur händerna in i mål, otroligt att domarna kunde godkänna det målet.

Enligt Kenneth Folkesson var Zaidoon Latoof och Ali Jasim de bästa IFK-spelarna i turneringen.

Gruppspel

Grupp D

IFK Malmö 1 – Höllvikens GIF 1 7-3
Mål: Daniel Jovanovic 2, Paul Havn 2, Ali Jasim, Blerim Mullici, Zaidoon Latoof

Malmö FF 2 – IFK Malmö 1 3-5
Mål: Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Edgardo Menjivar, Paul Havn, Zaidoon Latoof

IFK Malmö 1 – Mjällby AIF 2-0
Mål: Blerim Mullici, Paul Havn

Slutspel

Kvartsfinal

IFK Malmö – BK Olympic 2-1 efter sd.
Mål: Paul Havn, Nezir Mehmeti

Semifinal

Malmö FF 2 – IFK Malmö 1 2-1 efter sd.
Mål: Blerim Mullici

IFK MALMÖ 1 (2-2)

Nezir Mehmeti

Ali Jasim
Blerim Mullici

Zaidoon Latoof
Paul Havn

Avbytare

Migjen Shaqiri
Hajriz Maloki

Edgardo Menjivar
Daniel Jovanovic

Ahmed Tamim