Historien upprepade sig för P87

I förra upplagan av Skånecupen åkte IFK Malmös P87 snöpligt ut i semifinalen mot Kvarnby IK 1 med 1-2. Även i år blev Kvarnby övermäktiga och vann med samma siffror.

– Det är tragiskt att vi inte lyckades vinna, vi var det klart bästa laget. Killarna gjorde en fantastisk match och jag lider verkligen med dem, kommenterade IFK Malmös P87-tränare Kenneth Folkesson.

Efter att ganska enkelt ha besegrat Landskrona BoIS i kvartsfinalen med 3-1 skulle det bli en betydligt tuffare semifinal mot Kvarnby IK.

Spelet tog IFK Malmö hand om från första början. Ett väl fungerade passningsspel där bollen effektivt bytte ägare inom laget satte ordentlig press på Kvarnby.

Trots ett par kanonchanser i inledningen där Kvarnby IK:s duktige målvakt Michael Malmström stod i vägen var det Kvarnbys Rawez Lawan som kunde lobba in 1-0 efter två minuter.

Nio minuter in på matchen kvitterade IFK Malmö rättvist på ett skott från nära håll av Daniel Jovanovic.

– Han är verkligen sevärd, en lirare som trots att han är ett år yngre än de andra kan gå in och dominera matcherna, berömde Folkesson.

Kvarnby tog snabbt igen ledningen genom Rawez Lawan och IFK bestämde sig för att sätta utespelaren Blerim Mullici i målet.

– Blerim var så nära att kvittera men Kvarnbys målvakt var verkligen en fantom i målet och räddade dem. Jag tror att vi hade tio målchanser mot deras två som också blev mål.

Trots besvikelsen menade Kenneth Folkesson att det bara är att ta nya tag.

– Detta är glömt när vi har träning igen på tisdag. Utomhus är det som räknas och vi siktar helt klart på att gå till SM-slutspel.

Slutspel

Kvartsfinal

IFK Malmö 1 – Landskrona BoIS 3-1
Mål: 1-0 (3) Daniel Jovanovic, 1-1 (8) Alban Shipshani, 2-1 (9) Daniel Jovanovic, 3-1 (12) Blerim Mullici

Semifinal

Kvarnby IK 1 – IFK Malmö 1 2-1
Mål: 1-0 (2) Rawez Lawan, 1-1 (9) Daniel Jovanovic, 2-1 (10) Rawez Lawan

IFK MALMÖ 1 (2-2)

Nezir Mehmeti

Ali Jasim
Blerim Mullici

Zaidoon Latoof
Paul Havn

Avbytare

Migjen Shaqiri
Juan-José Cruz Jarlhov

Edgardo Menjivar
Daniel Jovanovic