Målvakten utvisad – då kunde inte IFK rubba MFF

Prestigemötet i Skånecupens kvartsfinal för pojkar födda 1986 mellan IFK Malmö 2 och Malmö FF 2 hade alla förutsättningar för att bli en rysare. Nu blev det aldrig riktigt spännande och Malmö FF kunde vinna med 2-0.

– MFF vann rättvist det är inget att snacka om. Även fast killarna gjorde en bra insats, utvisningen till trots, tappade vi i positionsspelet, vilket gjorde att vi inte riktigt kunde matcha MFF, sade IFK Malmös P86-tränare Johnny Kristensson.

Båda lagen gick enkelt igenom gruppspelet utan att släppa in ett enda mål. IFK gjorde dessutom 21 mål på sina fyra matcher mot MFF:s 14 mål.

Ett något trögstartat IFK Malmö fick en riktig kalldusch efter blott 20 sekunder då Malmö FF:s Giovanni Linares helt omarkerad sköt bollen stolpe in på en frispark

Nästa bakslag för "di gule" kom efter 3.42 då målvakten Abdul Semwanga-Nyende blev utvisad för att ha glidtacklat en MFF-spelare.

– Helt felaktigt domslut, normalt sett hade det blivit gult kort, i alla fall har det blivit det tidigare i Skånecupen. Domaren var inte konsekvent heller för i en liknande situation, bara två minuter senare skulle en MFF:are i sådana fall blivit utvisad, menade Johnny.

Utespelaren Azeem Razwan ersatte i målet och IFK spelade upp sig betydligt. Med blott tre spelare ute på banan samt en i mål i två minuter innan man fick sätta in en till tog även IFK delvis över händelserna ute på planen.

– Även fast Abdul är ovärderlig var Azeem riktigt bra i målet. Under tiden med en man mindre släppte vi inte heller till något bakåt, betonade IFK-tränaren.

Närmast kvittering var IFK:s store lille lirare Daniel Jovanovic som efter nästan nio minuters speltid kom runt på kanten, arbetade sig in mot målet och fick iväg ett skott strax intill stolpen som MFF-målvakten Viktor Bergstrand reflexräddade.

– Totalt sett hade vi väl en 4-5 målchanser, men detta var den hetaste. Synd att vi inte lyckades göra något mål, men detta berodde nog som sagt på vårt positionsspel som inte stämde.

Malmö FF lyckades till slut bryta sig igenom IFK-försvaret på nytt efter elva minuter och Giovanni Linares kunde avgöra med sitt andra mål i matchen.

– Vi kämpade i alla fall tappert in i det sista. Nu är det inomhus-DM nu på lördag den 11:e i Hjärup som gäller. Min sista turnering med killarna och vi ska försöka göra en bra turnering, sade Johnny avslutningsvis.

MFF 2:s semifinal blev en intern kamp mot MFF 1 där förstalaget till slut vann efter en riktig holmgång som gick till sudden death. I finalen står Heleneholms SK för motståndet.

Slutspel

Kvartsfinal

IFK Malmö 2 – Malmö FF 2 0-2
Mål: 0-1 (1) Giovanni Linares, 0-2 (11) Giovanni Linares

IFK MALMÖ 2 (2-2)

Abdul Semwanga-Nyende

Besnik Liazani
Haris Xhemajli

Zaidoon Latoof
Azeem Razwan

Avbytare

Richard Adamczyk
Ali Jasim

Daniel Jovanovic
Nick Herzberg