IFK-Mattsson på bättringsvägen

IFK Malmös målvakt Kenneth Mattsson har gått skadad sedan början av december. På den första träningen efter uppehållet small det till och han drabbades av en fraktur på kindbenet. Läkningen har gått bra och om några veckor är det tänkt att han ska kunna återuppta fotbollsträningen.

– Jag styrketränar och kör lite kondition nu, men den förste februari kan jag nog börja träna fotboll igen. Om jag hade börjat redan nu hade jag riskerat slå upp frakturen på nytt, eftersom det inte är riktigt läkt än, säger Kenneth Mattsson till ifkmalmo.com.


Kenneth Mattsson är på väg tillbaka efter den kindbensfraktur som han drabbades av i början av december.

Därmed missar Mattsson med största sannolikhet den första träningsmatchen, borta mot Helsingborgs IF den 8 februari.

– Det känns bara bättre om jag får träna lite innan det blir spel igen. Trots allt har jag inte rört en boll sedan början av december och det är bara att köra på för att vara redo tills serien börjar igen, medger Kenneth.

Pontus Andersson som kom till IFK Malmö i somras har än så länge varit skadad och bara kunnat göra några få träningar. Nu är emellertid den förre Mjällbyspelaren igång med träningen igen.

– Han gjorde sitt första träningspass i fredags och det har väl sett bra ut så här långt. Hoppas bara att det håller och att han förblir frisk, menar IFK:s tränare Patrik Johansson.

Mittbacken Martin Alm har länge haft problem med sina ljumskar och kommer i fortsättningen att träna endast efter vad ljumskarna tillåter.

– Han känner av dem i perioder och då är det bäst att låta dem vila. För tillfället är det dock inga problem och Martin känner sig pigg, berättar Patrik.