Lätt IFK-seger mot norska ligaettan

IFK Malmö tog en något oväntad, men desto mer glädjande seger mot norska ligaettan Stavanger som på lördagen avslutade sitt veckolånga tränings- och matchläger. Segersiffrorna som med lite skärpa blivit ännu större stannade vid 34-28 (17-14).

Inledningsvis var inställningen lite tveksam från IFK:s sida och Stavanger kunde gå ifrån med tre mål fram till 9-6. Ett väl fungerade försvarsspel, med bra spel i mål av Tomas Drivstedt gjorde att IFK kunde sega sig ikapp.

Fredrik Nilsson gav IFK ledningen första gången vid ställningen 14-13. I paus var ställningen 17-14.

I andra halvlek drog IFK Malmö ifrån och tolv minuter in på akten var ledningen hela 26-16. Därefter slog man av på takten och slutresultatet stannade vid 34-28.

Storskytten Kjetil Strand samt Lugiförvärvet Mommi Fleimister saknades i Stavanger. Kjetil hade känningar lite varstans, medan Mommi var förhindrad p.g.a. en lårskada. Bäste spelare i Stavanger var i deras frånvaro femmålsskytten Morten Brekke.

Hos det gula laget var tränaren Ion Vargalui framförallt nöjd med försvarsspelet. Ett väl fungerande samarbete mellan Fredrik Nilsson och Daniel Thysell samt utmärkt spel av "tvåorna" Paul Übelacker och Bastian Andersson. Bastian visade att han kommer att bli en stor tillgång för laget i allsvenskan.

IFK Malmös båda kantsexor, Jimmy Nordström och Marius Vargalui, gjorde utmärkta insatser och briljerade såväl i sina kantavslut som i kontringsspelet. Ion gav hela manskapet klart godkänt, men undertecknad vill plussa lite extra för Tomas Drivstedt och Fredrik "Dinne" Nilsson, Ystadspågen som blir bättre och bättre.

Tyckte mig även kunna notera att Paul Übelacker är på väg tillbaka, han har erkänt att det varit väldigt svårt, trots att han försökt, att motivera sig inför de avslutande tre matcherna i division ett spelet.

"Di gule" har nu två matcher till på sig för att komma upp i varv ordentligt inför allsvenskan och kan man fortsätta på den väg man slog in på igår, ja då har man många roliga matcher att se fram emot.

Närmast på menyn står ännu ett topplag, nämligen HK Drott på måndag i Halmstad.

Slutligen vill undertecknad citera Stavangertidningen Aftenbladet som tyckte att "Stavanger slet mod et kontrinsterkt 1.divisjonslag" och omdömet om det egna laget löd "kampen var preget av mye småfeil og höye skuldre" vad den utsända norska journalisten nu menade med det?

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: STAVANGER
Awayteam form: –
Scorehalf: 17-14
Scorefull: 34-28
Arena: Fäladshallen, Lund
Crowd: 23
Referee: Jonas Jonsson, Hjärup, Tommy Svensson, Genarp
Goal: –
Homewarning: Daniel Thysell 2, Paul Übelacker
Home sent of: –
Homempv: Tomas Drivstedt
Awaympv: –
Hometeam Squad: Tomas Drivstedt
Patrik Åswärd

Magnus Nilsson
Marius Vargalui
Jimmy Nordström
Paul Übelacker
Daniel Thysell
Pär Winkvist
Bastian Andersson
Rickard Roos
Fredrik Nilsson
Niklas Strandell
Hometeam Sub: Marius Vargalui 9 (1)
Jimmy Nordström 7
Bastian Andersson 5
Pär Winkvist 5
Paul Übelacker 4
Fredrik Nilsson 2
Daniel Thysell
Rickard Roos
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –