P87-seger i snöfallet

Minusgrader och snöfall, det var inte precis något fotbollsväder när IFK Malmös P87 premiärspelade för året på Stadions konstgräsplan. Spelet värmde dock i alla fall stundtals och "di gule" kunde till slut besegra BK Olympics J-lag med 5-3.

– Fem mål framåt är väldigt bra och jag är jättenöjd med hur vi genomförde matchen. Spelet var också ganska bra, framförallt då i den andra halvleken, sade IFK Malmös P87-tränare Kenneth Folkesson.

BK Olympic verkade annars mest på hugget i början och tog också tidigt ledningen i matchen. IFK-spelarna hade inledningsvis svårt att hitta sin positioner men i den 28:e minuten kunde Ali Jasim utjämna.

Paul Havn gav också IFK ledningen fyra minuter senare innan Olympic vände till 3-2-ledning i paus.

Inför andra halvlek gjorde också Kenneth Folkesson ett viktigt byte då han flyttade tillbaka Migjen Shaqiri till hans normala plats som mittback istället för innermittfältspositionen som han provade på i första halvlek.

– Jag trodde att han skulle trivas bra på mittfältet, men det gick inte så bra som jag hade trott. Spelet blev ofta för mycket enmansbetonat på mittfältet.

Andra halvlek var IFK:s från början till slut. Efter att Paul Havn kvitterat tog man över fullständigt och kunde vinna med 5-3.

– Paul Havn liksom Blerim Mullici var fantastiskt bra i andra halvlek. Som de jobbade och slet, berömde Kenneth.

IFK Malmös båda målvakter Nezir Mehmeti och Philip Esbjörnsson spelade varsin halvlek och stod båda för ett gott dagsverke.

– Philip kom in i andra halvlek, gjorde ett par fina räddningar och höll också nollan. Dock ska inte Nezirs insats undervärderas, han kunde inte göra mycket åt de målen han släppte in i första halvlek.

IFK Malmö – BK Olympic J 5-3 (2-3)

Arena: Malmö Stadion plan 4
Mål: 1-1 (28) Ali Jasim, 2-1 (32) Paul Havn, 3-3 (45) Paul Havn, 4-3 (61) Edgardo Menjivar, 5-3 (78) Blerim Mullici
Varningar: Ali Jasim, Blerim Mullici (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Nezir Mehmeti

Cliff Berger
Hajriz Maloki
Nick Holk
Juan-José Cruz Jarlhov

Edgardo Menjivar
Ali Jasim
Migjen Shaqiri
Blerim Mullici

Paul Havn
Mohammed El-Heich

Avbytare

Carl Holm
Ymridin Gashi
Philip Esbjörnsson (målvakt)