Matko satsar vidare i IFK och landslaget

IFK Malmös Matko Scapec-Kukina, 16, är en spelare det händer saker och ting omkring för tillfället.

När P87-förbundskaptenen Roland Larsson på måndagen presenterade en 30-mannatrupp till lägret i Jönköpings Tipshall den 20-23/2 fanns Matko med.

– Det är andra gången som jag blir uttagen till ett landslagsläger, första gången blev jag ju också skadad under lägret, säger Matko Scapec-Kukina till ifkmalmo.com.

Landslagslägret kan dock vara i fara. En öm ljumske spökar och besked om han kan åka till Jönköping kommer först om en vecka.

– Jag vet redan nu att jag kommer missa Skånelägret nu till helgen, men jag hoppas verkligen att jag hinner bli frisk i god tid och kan åka till Jönköpingslägret.

– Nästa vecka kommer jag att börja simma i bassäng och först då vet jag hur det blir.

I fall att han kommer till lägret väntar fyra träningspass, dock ingen internmatch.

– Nej, vi kör inte med intermatcher för de yngsta landslagen. Lägerna är mer inriktade på individuell träning, förklarar förbundskapten Roland Larsson.

På jullovet var Matko nere i Holland och provspelade för PSV Eindhoven, något som till och med gick så bra att de erbjöd honom ett ungdomskontrakt.

– Visst var det roligt att bli erbjuden kontrakt, men det är lite tidigt att bli proffs, det är bättre att skaffa sig en bra pedagogisk grund att stå på först. Blir jag allvarligt skadad är det ju bra att ha en bra utbildning, betonar Matko Scapec-Kukina.

Två träningspass och ett individuellt samtal om dagen stod på schemat nere i Holland.

– Allt är mycket professionellt därnere, det är mycket frihet under ansvar. Man fick själv hålla reda på tider för träning, mat och andra aktiviteter.

Fakta/Matko Scapec-Kukina

Ålder: 16
Familj: Mamma, pappa, tre systrar och en bror
Skola: Malmö Borgarskola, SP1d
Intressen: IT, datorer och att vara med vänner
Aktuell: Uttagen till landslagsläger med P87:orna