Tre nya har skrivit på för tre år i IFK Malmö

Dan Ingvarsson, Malmö FF, Martin Abrahamsson, Växjö BK och Marcus Svensson, University of Connecticut (USA) blev på fredagen klara för IFK Malmö. Alla tre har dessutom skrivit på treårskontrakt med Superettanklubben.

– Gemensamt för samtliga är också att de är unga med hög utvecklingspotential, kommenterar Bo Cronqvist, styrelseledamot i IFK Malmö till ifkmalmo.com.

Den 19-årige mittfältaren Dan Ingvarsson tillhörde Malmö FF:s A-trupp under fjolårssäsongen. Det hann bli tre träningsmatcher innan en skada satte stopp.

– Han var borta en tid och eftersom konkurrensen i MFF är så tuff var det givetvis svårt för honom att ta sig tillbaka.

– Dan är en väldigt konstruktiv spelare som kan bli hur bra som helst och det vi hoppas är att han kan utvecklas hos oss, menar Bosse.

Ingvarsson med 15 J-landskamper i bagaget har tränat med "di gule" en längre tid och har redan börjat känna sig hemma, även om han erkänner att omställningen från blått till gult varit svår.

– Visst var det svårt, men jag har trivts från första början, det är ett härligt gäng.

– Att byta klubb var nog det enda rätta i min situation. Jag har sett samma personer dag in och dag ut, därför kan det kan vara bra med ett miljöombyte. Det ska helt enkelt bli kul att spela i Superettan, betonar Dan Ingvarsson.

Växjö BK vann sin division 3-serie i överlägsen stil, en av de tongivaste spelarna där var Martin Abrahamsson. Nu har IFK Malmö värvat den 22-årige mittfältaren, som ifjol gjorde 10 mål på 18 seriematcher.

– Han är offensivt inriktad spelare som vet var målburen finns, dessutom är han väldigt het på fasta situationer, berättar Bosse Cronqvist.

Martin Abrahamsson gjorde debut i Växjö BK:s A-lag redan som 16-årig och har i princip varit ordinarie sedan dess.

– En väldigt trevlig tid, men nu känner jag mig redo för att gå vidare i min fotbollskarriär och då är IFK Malmö ett bra val, säger Martin.

Idrottslärare Abrahamsson arbetar i Älmhult och kommer därför att få pendla en tid framöver.

– Jag ska bosätta mig i Malmö så det blir en del pendlande inledningsvis, sedan får vi se om jag kan hitta något arbete i Malmö, förklarar den f.d. Växjö BK-spelaren.

Under den sista halvan av 2002 var den tidigare Simrishamnsspelaren Marcus Svensson över i USA för att studera till lärare. Nu ska han fortsätta studierna i Malmö och kombinera detta med spel i "di gule".

– Det känns inspirerande att komma till en sådan stor klubb och jag har ganska stora förhoppningar på mig själv att lyckas, säger Marcus Svensson, 23 år och försvarare.

Värvningarna av Dan Ingvarsson, Martin Abrahamsson och Marcus Svensson kan vara de sista som IFK Malmö gör inför den kommande säsongen. Sedan tidigare har Marcus Jönsson (Ängelholms FF) och Ivan Milosevic (Malmö FF) skrivit på för "di gule".

– Niclas Öberg från Kirseberg ska fortsätta träna med oss ett tag till och sedan tar vi beslutet i mars om vi ska värva honom, i övrigt är vi klara, kommenterar Bo Cronqvist.

Fakta/Dan Ingvarsson

Ålder: 19
Familj: Mamma, pappa, tre bröder och en syster, samt flickvän
Yrke/utbildning: Studerar handel vid Malmö Borgarskola
Längd: 188 cm
Vikt: 78 kg
Klubbar: Malmö FF (1990-2002), IFK Malmö (2003-)
Intressen: Musik, spela tv-spel, gå på bio och vara med flickvännen
Aktuell: Blev liksom två andra spelare klar för IFK Malmö på fredagen

Fakta/Martin Abrahamsson

Ålder: 22
Familj: Mamma, pappa, lillebror
Yrke/utbildning: Idrottslärare
Längd: 182 cm
Vikt: 80 kg
Klubbar: Växjö Norra IF (-1994), Växjö BK (1995-2002), IFK Malmö (2003-)
Intressen: Sport i allmänhet, samt musik
Aktuell: Blev liksom två andra spelare klar för IFK Malmö på fredagen

Fakta/Marcus Svensson

Ålder: 23
Familj: Singel
Yrke/utbildnng: Studerar till lärare
Längd: 181 cm
Vikt: 84 kg
Klubbar: Kivik (1985-1994), Simrishamn (1995-1996), Helsingborgs IF (1996-1997), Simrishamn (1997-2000), Kalmar AIK (2001), Nybro IF (2002), University of Connecticut, USA (2002), IFK Malmö (2003-)
Aktuell: Blev liksom två andra spelare klar för IFK Malmö på fredagen