Småskadat IFK Malmö inleder mot HIF

Det är ett IFK Malmö med väldigt många småskador som på lördagen inleder säsongen med tuffast möjliga motstånd i form av allsvenska Helsingborgs IF.

– En hel del skador är det, men jag tycker ändå att det ser bättre ut nu än vad de gjorde i fjol vid den här tiden, nu kan vi i alla fall ställa upp med ett rätt så hyggligt lag, kommenterar IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

Listan på de skadade eller sjuka spelarna:

* Ivan Milosevic har varit på besök hos läkaren och gjort ingrepp i knäet.
* Jonas Danielsson har drabbats av en bristning i framsidan av låret och är borta ett par veckor.
* Jörgen Svensson har problem med sina ljumskar och får vila mot HIF.
* Marcus Nilsson är sjukskriven efter den lunginflammation som han drabbades av för några veckor sedan.
* Nikolaj Rasmussen har haft en del problem med hälsenan, men är på väg tillbaka, förhoppningsvis kan vara med i någon av matcherna nästa vecka.

Nyförvärvet Marcus Jönsson är dessutom bortrest och Martin Alm väljer att vänta med sin årspremiär till fredagens match mot BK Frem.

– Jag vilar med tanke på mina ljumskar. Det är för kallt ute och därför passar det bättre att göra premiär inomhus, eftersom det är varmare, säger Martin Alm.

Två av nyförvärven Marcus Svensson (University of Connecticut, USA) och Dan Ingvarsson (Malmö FF) tar plats i startelvan direkt.

– Det ska bli skoj. Jag har tränat med laget en månads tid så det är egentligen inget konstigt med att jag får spela, betonar Marcus Svensson.

Under försäsongen har IFK Malmö tränat en del på att utveckla anfallsspelet och tränaren Patrik Johansson hoppas också att lite av detta ska visa sig redan i morgondagens (läs lördagens) match.

– Ja, det är hög tid att vi får ordning på det nu. Vidare hoppas jag att vi kan spela stabilare under träningsmatcherna än förra året, då matcherna gav fler frågor än svar, förklarar Patrik.

IFK MALMÖ (4-4-2)

Mattias Filipanics

Anders Jemail
Fredrik Jönsson
Marcus Svensson
Glenn Holgersson

Jens Nordström
Pontus Andersson
Johan Åkesson
Dan Ingvarsson

Bobby Kociski
Magnus Eriksson

Avbytare

Gergin Yilmaz
Luan Topalli
Niclas Öberg
Samer Ali
Wissam Barjawi
Kenneth Mattsson (målvakt)