Storpublik såg IFK Malmö förlora mot Lugi

Ett tappert kämpande IFK Malmö kunde inte rå på Lugi i handbollsallsvenskan. Lugis något bättre skärpa och högre tempo fällde till slut avgörandet och man kunde vinna med 27-22 inför storpublik, 1068 personer i Baltiska Hallen.

IFK Malmö stod för en utmärkt insats både målvakts- och försvarsmässigt men Lugi fick de lätta, viktiga kontringsmålen då man utnyttjade misstag i hemmalagets anfallsspel.

I det stora hela gjorde IFK en fullt godkänd insats och har tagit ett steg närmare topplagen i allsvenskan. För att ta ytterligare kliv så måste fler nyckelspelare lyckas anfallsmässigt.

I onsdagens match var det bara Magnus Nilsson och Marius Vargalui som kom upp i en bra standard i anfallsspelet och det blir för tungt för dessa att dra detta lass mot lag av Lugis klass.

Matchens inledning var också allt annan än ljus. Lugi ryckte direkt åt sig en ledning på 4-1. IFK Malmö kom igen starkt och i den följande perioden ryckte man åt sig en ledning på 6-4 som senare utökades till 8-5.

I samband med detta fick också Lugi en utvisning på halsen och IFK fick ett ypperligt läge att öka på sin ledning. Olyckligtvis blev detta istället starten på en dålig period för hemmalaget och Lugi vann utvisningen med 2-0 och kvitterade strax efter till 9-9.

Sedan följde en period med allt för många felpass av hemmalaget och Lugi ryckte åt sig en ledning på 14-10, som sedermera blev 14-11 i halvlek.

Andra halvlek började också den tokigt för IFK Malmö. Marius Vargalui drog på sig en utvisning i första anfallet och Lugi utnyttjade detta tillfälle rutinerat och beslutsamhet och sprang ifrån till 16-11.

Men IFK kämpade vidare och släppte inte Lugi längre ifrån sig utan segade sig närmare och hade vid flera tillfällen chans att komma så nära som ett mål och sätta riktig press på Lugi.

Dessa lägen slarvade man dessvärre bort, ofta på lite orutinerade initiativ som Lugi hela tiden utnyttjade och kunde hålla ett avstånd på tre mål. IFK lyckades aldrig hota Lugi riktigt under andra halvlek och Lugi kunde hålla undan matchtiden ut.

Magnus Nilsson, Marius Vargalui samt Tomas Drivstedt var mycket bra i hemmalaget. Likaså slet Fredrik Nilsson och Daniel Thysell hårt i försvaret och höll ihop detta på ett föredömligt sätt. Men som sagt, anfallsmässigt måste fler kliva fram för att sprida målgörandet och ansvaret på fler händer.

Nu väntar en tuff bortamatch mot Alingsås som har gjort bra prestationer på sistone. Bland annat knep man poäng borta mot IF Guif och det tyder på klass. Men som sagt alla matcher ska spelas.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: LUGI HF
Awayteam form: –
Scorehalf: 11-14
Scorefull: 22-27
Arena: Baltiska Hallen
Crowd: 1068
Referee: Niclas Widell, Eslöv, Jonas Åström, Kristianstad
Goal: –
Homewarning: Daniel Thysell 2, Marius Vargalui
Home sent of: –
Homempv: Marius Vargalui
Awaympv: Fredrik Andersson
Hometeam Squad: Tomas Drivstedt
Magnus Winkvist
Patrik Åswärd

Magnus Nilsson
Marius Vargalui
Jimmy Nordström
Paul Übelacker
Daniel Hedlund
Daniel Thysell
Pär Winkvist
Bastian Andersson
Rickard Roos
Tommy Billberg
Fredrik Nilsson
Hometeam Sub: Marius Vargalui 9 (3)
Magnus Nilsson 6
Jimmy Nordström 3
Paul Übelacker 2
Bastian Andersson
Daniel Thysell
Awayteam Squad: Fredrik Andersson
Oscar Jensen

Henrik Dreyer
Tomas Eriksson
Johan Folin
Linus Asu
Jesper Partoff
Kalle Sjödin
Dalibor Doder
Carl-Johan Andersson
Steven Larsson
Kristian Meijer
Philip Nilsson
Filip Persson
Awayteam Sub: Carl-Johan Andersson 5 (1)
Dalibor Doder 4
Henrik Dreyer 4
Kristian Meijer 4
Steven Larsson 4
Johan Folin 3
Tomas Eriksson 2
Kalle Sjödin